Dg. Des 4th, 2022

Pel·lícules internacionals

2 DÍAS EN PARÍS

2 Days in Paris
Director: Julie Delpy
Productora: Tempête Sous un Crâne, Back Up Media i Polaris Films, en coproducció amb 3L Filmproduktion
País: França i Alemanya
Any: 2007
Durada: 96'
Guió: Julie Delpy
Fotografia: Lubomir Bakchev
Música: Julie Delpy
Director artístic: Barbara Marc
Vestuari: Stéphane Rollot
Muntatge: Julie Delpy
Intèrprets: Adam Goldberg (Jack), Julie Delpy (Marion), Daniel Brühl (Lukas), Marie Pillet (Anna), Albert Delpy (Jeannot), Alexia landeau (Rose), Adan Jodorowsky (Mathieu), Alex Nahon (Manu), Charlotte Maury-Sentier, Vanessa Seward (Vanessa), Thibaut de Lussy (Gaël), Sandra Berrebi (Sandra).

Sinopsi: Després de passar uns dies moguts a Venècia, una parella formada per Marion, una fotògrafa francesa, i Jack, un decorador nord-americà, se’n va de vacances a París en un intent de donar un nou ímpetu a una relació freturosa de romanticisme. Però els pares de Marion i els seus ex xicots, units a l'obsessió de Jack per fotografiar cada monument funerari de la ciutat i el seu convenciment que els condons francesos li estan petits, només afegeixen llenya al foc.

Consideracions: Primera pel·lícula com directora de Julie Delpy, amb la que ens ofereix una comèdia romàntica que parla de la gelosia, de la naturalesa humana i dels petits problemes als quals ens enfrontem en la vida i, en paraules de la directora, molt crítica amb tots, homes, dones, francesos, nord-americans,.... No obstant, el principal obstacle del film és l’excessiva càrrega sarcàstica i l’esperit de l’univers Woody Allen, present de forma massa reiterada, i on la pròpia Delpy es converteix en una Diane Keaton en potència.