Dg. Des 4th, 2022

Pel·lícules internacionals

X-MEN: PRIMERA GENERACIÓN

X-Men: First class
Director: Matthew Vaughn
Productora: Bad Hat Harry Productions, Donners' Company, Marv Films, Marvel Enterprises, Marvel Studios, Twentieth Century Fox Film Corporation i Vivid White Productions
País: EUA
Any: 2011
Durada: 132'
Guió: Matthew Vaughn, Jane Goldman, Ashley Miller, Jamie Moss i Zack Stentz, basat en un argument de Sheldon Turner i Bryan Singer.
Fotografia: John Mathieson
Música: Henry Jackman
Director artístic: John King (supervisor de la direcció artística)
Vestuari: Sammy Sheldon
Muntatge: Eddie Hamilton i Lee Smith
Intèrprets: James McAvoy (Charles Xavier), Kevin Bacon (Sebastian Shaw), Michael Fassbender (Erik Lehnsherr / Magneto), Rose Byrne (Dra. Moira MacTaggert), Jason Flemyng (Azazel), Nicholas Hoult (Hank/Bestia), Jennifer Lawrence (Raven/Mística), January Jones (Emma Frost), Zoë Kravitz (Angel Salvadore/Alas), Lucas Till (Alex Summers / Kaos), Álex González (Janos Questad/Riptide), Oliver Platt (The Man in Black Suit).

Sinopsi: L'acció de 'X-Men: Primera generació' se situa en els anys 60, en els inicis de l'era espacial, el punt àlgid de la Guerra Freda, quan les creixents tensions entre els Estats Units i la Unió Soviètica amenaçaven a tot el planeta , i quan el món va descobrir l'existència dels mutants. També va ser durant aquest període quan Charles Xavier va conèixer a Erik Lehnsherr. Abans que Charles i Erik adoptessin els noms de Professor X i Magneto, eren dos joves immersos en el procés de descobrir els seus poders. Abans de ser enemics treballaven junts i amb altres mutants per aturar l'amenaça que el món hagués conegut mai.

Consideracions: Aquesta pel·lícula descobrirà l'espectador i refrescarà els records al fan de la saga cinematogràfica de certs secrets que els films precedents no van revelar: com van arribar a ajuntar-se els X-Men? ¿per què està Charles en una cadira de rodes? ¿quin és l'origen de la Mansió X i de Cervell?.
Els dos rivals, Charles i Magneto, estan recreats per dos actors de trajectòries similars. James McAvoy i Michael Fassbender van iniciar la seva carrera interpretativa procedents del món de la televisió. En el cinema, McAvoy (Charles Xavier) es va donar a conèixer mundialment pel seu paper de metge personal d'Idi Amin a El último rey de Escocia (2006), i Fassbender (Erik Lehnsherr/Magneto) deu la seva popularitat a la participació en Malditos bastardos (2009) de Quentin Tarantino.
Matthew Vaughn és el responsable de la interessant Layer Caye-crimen organizado (2004), de l'estimulant i divertida Stardust (2007) i de la irreverent, salvatge, violenta i molt divertida Kick-Ass: listo para machacar (2009).
Fins a la data s'han realitzat tres pel·lícules sobre la Patrulla X (com són coneguts a Espanya): X-Men (2000), X-Men 2 (2003) ambdues dirigides per Bryan Singer, X-Men. La decisión final (2006) de Brett Ratner i la preqüela o spin-off, X-Men orígenes: Lobezno (2009) de Gavin Hood. (Jaume Claver)