Dg. Des 4th, 2022

Pel·lícules internacionals

127 HORAS

127 hours
Director: Danny Boyle
Productora: Cloud Eight Films, Film 4, Everest Entertainment , Pathé
País: EUA i Regne Unit
Any: 2010
Durada: 94'
Guió: Danny Boyle i Simon Beaufoy, basat en el llibre
Fotografia: Anthony Dod Mantle i Enrique Chediak
Música: A.R. Rahman
Director artístic: Christopher R. DeMuri
Vestuari: Suttirat Anne Larlarb
Muntatge: Jon Harris
Intèrprets: James Franco (Aron Ralston), Amber Tamblyn (Megan), Kate Mara (Kristi), Clémence Poésy (Rana), Kate Burton (Aron's Mom), Lizzy Caplan (Sonja Ralston).

Sinopsi:127 horas és la veritable història de l'alpinista Aron Ralston, una extraordinària aventura de supervivència on el protagonista ha de salvar-se a si mateix després que una pedra s'estavellés contra el seu braç atrapat en un canó aïllat de Utah. Durant els pròxims cinc dies, Ralston examina la seva vida i sobreviu a les adversitats per descobrir finalment que té el coratge i els mitjans suficients per a alliberar-se a si mateix.

Consideracions:127 horas va obtenir tres candidatures per als Globus d'Or: millor actor (James Franco), guió (Danny Boyle i Simon Beaufoy) i banda sonora (A.R Rahman). L'Academy of Motion Arts and Sciences ha estat generosa amb l'últim treball del director britànic atorgant-li sis nominacions: actor principal, Banda Sonora Original, Cançó Original, Guió Adaptat, Muntatge, Pel·lícula.
Danny Boyle, que procedia del món de la televisió, va sorprendre el públic amb les seves dues primeres pel·lícules, Tumba abierta (1994) i Trainspotting (1996) -ambdues ubicades en el gènere negre, van suposar aire fresc per al cinema britànic.
En els seus següents treballs cinematogràfics va voler provar el major nombre de gèneres -la comèdia romàntica, Una historia diferente, el terror: 28 días después, el fantàstic: Sunshine - Alerta solar, i el drama romàntic: Slumdog Millionaire (2008), obtenint resultats molt dispars. Amb Slumdog Millionaire va aconseguir el major reconeixement mundial: vuit Oscar.
James Franco, conegut mundialment per participar en la trilogia de Spiderman de Sam Raimi, busca trencar la seva imatge d'ídol d'adolescents interpretant personatges de més força: Mi nombre es Harvey Milk (2008) i 127 horas.
En la propera Gala dels Oscars tindrà el seu paper més difícil, serà el copresentador amb Anne Hathaway.