Dg. Des 4th, 2022

Pel·lícules internacionals

18 COMIDAS

18 Comidas
Director: Jorge Coira
Productora: Lagarto Cine, TVG S.A, Tic Tac Producciones i ZircoZine
País: Espanya i Argentina
Any: 2010
Durada: 107'
Guió: Jorge Coira, Araceli Gonda i Diego Ameixeiras
Fotografia: Brand Ferro
Música: Piti Sanz i Iván Laxe
Director artístic: Antonio Pereira
Vestuari: Mariana Razzetti
Muntatge: Jorge Coira
Intèrprets: Camila Bossa (Ana), Cristina Brondo (Nuria), Esperanza Pedreño (Sol), Luis Tosar (Edu), María Vázquez (Mar), Sergio Peris-Mencheta (Sergio), Mario Zorrilla (Teo), Víctor Clavijo (Víctor), Gael Nodar Fernández (Gael).

Sinopsi: Un músic de carrer es retroba l'amor de la seva vida, dos borratxos esmorzen cubates amb marisc, un home cuina, cuina i cuina per a la dona que mai no arriba, dos homes s'estimen, però s'amaguen, una cuinera somia amb ser cantant; Una noia vol, el que un home no dóna, mentre un cambrer es mor per ella, un macedoni està perdut per desamor a Santiago de Compostel, una parella d'ancians que ja ho ha dit tot esmorza, menja i sopar en silenci.

Consideracions:18 comidas està formada per 6 històries, 24 personatges, un dia de ficció, 90 hores de material, 6 mesos de muntatge. Està rodada en gallec, castellà, anglès i macedoni.
Al Festival de Cine Internacional d'Ourense va guanyar el Premi Especial del Jurat i el del Públic. Al Taormina Film Festival va obtenir el Premi a la millor direcció.