Dg. Des 4th, 2022

Pel·lícules internacionals

(500) DÍAS JUNTOS

(500) Days of Summer
Director: Marc Webb
Productora: Watermark, per a Fox Searchlight
País: EUA
Any: 2009
Durada: 95'
Guió: Scott Neustadter i Michael H. Weber
Fotografia: Eric Steelberg
Música: Mychael Danna i Rob Simonsen
Director artístic: Charles Varga
Vestuari: Hope Hanafin
Muntatge: Alan Edward Bell
Intèrprets: Joseph Gordon-Levitt (Tom Hansen), Zooey Deschanel (Summer Finn), Geoffrey Arend (McKenzie), Chloe Moretz (Rachel Hansen), Matthew Gray Gubler (Paul), Clark Gregg (Vance), Patricia Belcher (Millie), Rachel Boston (Alison), Minka Kelly, Ian Reed Kesler (Douche), Darryl Allan Reed (Conductor d'autobús), Valente Rodríguez, Nicole Vicius, Natalie Boren, Maile Flanagan (Rhoda), Darryl Sivad, Gregory Thompson (Ministre), Michael Bodie, John Mackey, Jacob Stroop, Kevin Michael, Sid Wilner, Richard McGonagle (Narrador), Jean-Paul Vignon (Veu del narrador francès).


Sinopsi: Quan la Summer (Zooey Deschanel) acaba, de manera inesperada, la seva relació amb en Tom (Joseph Gordon-Levitt), aquest intenta esbrinar desesperadament, què ha succeït. En Tom treballa com a redactor de continguts per a targetes de felicitacions i, a més, és un romàntic incurable. Ara, en Tom està disposat a repassar els 500 dies de relació viscuts amb la Summer per saber quin va ser el moment precís que va propiciar el deteriorament de la relació.


Consideracions: El fins ara realitzador de videos musicals Marc Webb (per a grups com Green Day, per exemple) debuta com a director de llargmetratges amb aquesta comèdia "independent" (la Fox Searchlight està al darrera), una de les més exitoses de l'any, recaptant més de 20 milions de dòlars només als Estats Units.
L'any 2005, Marc Webb va dirigir el documental Jesse McCartney: Up close, sobre la vida del cantant i compositor de música pop de 22 anys, membre del grup d'adolescents anomenat Dream Street i posteriorment publicant, ja com a solista, tres àlbums d'estudi fins al moment.
(500) días juntos va tenir una molt bona acollida a Sundance.