Dg. Des 4th, 2022

Pel·lícules internacionals

10.000

10,000 B.C.
Director: Roland Emmerich
Productora: Warner Bros. Pictures, Legendary Pictures, Mark Gordon Productions, Centropolis Entertainment i The Mark Gordon Company
País: EUA
Any: 2008
Durada: 109'
Guió: Roland Emmerich i Harald Kloser
Fotografia: Ueli Steiger
Música: Harlad Kloser i Thomas Wander
Director artístic: Robin Auld, Michael Berg, Jules Cook, Hayley Easton, Marc Homes i Fleur Whitlock
Vestuari: Odile Dicks-Mireaux i Renée April
Muntatge: Alexander Berner
Intèrprets: Steven Strait (D'Leh), Camilla Belle (Evolet), Cliff Curtis (Tic'Tic), Joel Virgel (Nakudu), Affif Ben Badra (Warlord), Mo Zinal (Ka'Ren), Nathanael Baring (Baku).

Sinopsi: Era l'època en la que l'home i la bèstia eren salvatges i el gran mamut recorria la Terra. Una època en la que van néixer les idees i les creences que van forjar a la humanitat per sempre. Un jove caçador té la missió de guiar a un exèrcit a través d'un vast desert, lluitant contra tigres dents de sabre i predadors prehistòrics, mentre descobreix una civilització perduda i intenta rescatar a la dona que estima.

Consideracions: L’alemany Roland Emmerich ens ofereix una pel·lícula que intenta mantenir el sentit de l’espectacle però que acaba avorrint sobiranament. El seu plantejament i propòsits ens condueix cap a una mena de creuament entre Apocalypto (el primer tram del film) i Stargate (la segona i més fluixa part).