cinema catal� . caT
Notícies anteriors
RECOMENAR

Desprs de guanyar el Globus dOr a millor pellcula en llengua estrangera, "Minari. Historia de mi famlia" de Lee Isaac Chung arriba als nostres cinemes ben posicionada de cara a la cursa dels premis scar on est nominada, per exemple, en categories tan importants com millor pellcula o millor director. Aquest senzill i entranyable film amb producci de Brad Pitt fa un retrat ntim i curs duna famlia de migrants dorigen core que intenten comenar de nou en un nou emplaament a Arkansas als anys 80.

Monica (Yeri Han) i Jacob (Steven Yeun) i els seus dos fills han arribat a la seva nova llar, un vag habilitat com a casa, amb lesperit dels pioners. Ells no han vingut a aixecar el pas sin que han vingut per continuar buscant una nova vida de prosperitat a la terra americana de les grans oportunitats i esgarrapar, aix, la seva part del somni americ.

El film es centra en les seves dificultats i sacrificis per tirar endavant, lepopeia del dia a dia. La mare treballa en una fbrica i el pare es vol dedicar a lagricultura, dotat duna singular tossuderia, com excavar un simblic pou per regar la seva propietat mogut exclusivament per pura intuci. La crisi de parella arriba quan les coses no surten com estaven previstes i la dona deixa de dipositar la confiana en un marit que no para dequivocar-se. La vida en famlia prendre un nou caire quan repatrien de Corea a lvia, Soonja (Yuh-Jung Youn).

A partir daquest moment la relaci del nen petit i de salut precria, David (Alan Kim), amb lvia esdev un nou eix dramatrgic. Aquesta relaci tenyida de rebuig i incomprensi de part del petit emfasitza encara ms el xoc cultural entre les arrels, el passat, i la modernitat, el que simbolitza el nou pas dacollida. Daquest conflicte no resolt sorgeix el ttol del film, Minari, una planta medicinal i gastronmica tradicional coreana de la qual lvia en guarda llavors i que desprs plantar.

El rebrot de la planta conreada evoca no sols lvia, amb el seu caracterstic carcter i maneres, sin tamb marca el punt de connexi amb els orgens i les tradicions que has deixat enrere i a les quals no pots renunciar. Bonic melodrama familiar, delicat i planer, que diposita la seva fora en la simplicitat de la quotidianitat. Un film que reflecteix la bellesa de les petites coses i la grandesa de les petites fites.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 114

Una crtica de Joan Millaret Valls

15 de març de 2021


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small