cinema catal� . caT
Pellcules catalanes o de director catal

A TRAVS DEL CARMEL

Cinema Catal . NET
Director: Claudio Zulian
Producci: Acteon SCCL, en coproducci amb Televisi de Catalunya i Carmel Amunt, amb el suport de l'Institut Catal de les Indstries Culturals (ICIC).
Any: 2006
Durada: 90'
Gui: Claudio Zulian
Fotografia: Quique Lpez
Muntatge: Laura P. Sola


Sinopsi: Un dia en la vida del Carmel. La cmera recorre aquest barri barcelon durant noranta minuts rodats sense interrupci, de 4 a 6 de la tarda, on els vens ens obren les seves cases, els seus tallers, les seves ocupacions quotidianes i ens expliquen la seva histria en un dia qualsevol, on s'albira l'origen i el futur de la ciutat.


Consideracions: El llargmetratge documental A travs del Carmel ofereix un relat pic on el temps de la pantalla i el de la vida coincideixen en un sol pla-seqncia i mostra les mirades, les converses i les preocupacions quotidianes.
Com a documental en la filmografia de l'itali, que resideix a Barcelona, Claudio Zulian (1960), complementa treballs parallels com Mirades estranyes, 2002; Visions del Carmel, 2004; Desprs de la violncia, 2008, que han abordat el mateix paisatge urb.
En paraules del director Claudio Zulian, A travs del Carmel es gesta a partir de la meva relaci amb la fundaci ADSIS (Carmel Amunt). Parallelament a la meva recerca artstica com a cineasta, sempre m'ha preocupat que les persones excloses de les imatges poguessin accedir a elles. Per, cal dir que aquesta recuperaci del dret a tenir veu implica un comproms molt fort de responsabilitat o autoria compartides per part del venat. Per mi s la millor forma d'acostar-se al realisme del barri i als seus protagonistes. Per la part de les associacions del Carmel era important per a ells que alguns dels treballs que realitzen tinguin una projecci social, una missi educativa. D'aquest desig com va sorgir el documental, una experincia cultural d'acostament a les dinmiques ms concretes del treball social a la ciutat.
[...] En aquest treball la importncia de la cmera s bsica per la seva presncia en la narraci. Una projecci cinematogrfica pot treure el mxim profit al comportament flotant de la mirada a travs del barri.
Claudio Zulian s un artista multidisciplinari: director de cinema i teatre, escriptor i msic. Una part important de la seva obra es caracteritza per un inters envers temes socials i poltics, que compagina amb recerques formals especfiques en els diferents mitjans.
A travs del Carmel es va poder veure a festivals de Taiwan (2008), Crocia (2008), Leipzig (2007), Xina (2007), Roma (2007), a l'Urban TV (Casa encendida de Madrid 2008) i en la secci Catalan Focus del Festival de Sitges 2006.Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small