cinema catal� . caT
Pellcules catalanes o de director catal

A LA SOLEDAT

Cinema Catal . NET
Director: Jos Mara Nunes
Producci: Valent Films i Versus Films
Any: 2007
Durada: 87
Gui: Jos Mara Nunes
Fotografia: Ral Busquets
Msica: Christiaan de Jong, Albert Bosch, Jorge i Daniel Nunes (Brioles) i Eugeni Bigas
Muntatge: Jos Mara Nunes
Intrprets: (per ordre d'entrada en escena), Jos Mara Blanco, Christiaan de Jong, Roser Quera, Eugeni Bigas, Marc Clos, Llus Gonzlez, Toni Pujol, Roger Estrach, Juan Navarro, Ana Pardo, Oriol Urrutia, Kepa Atxa, Enric Urrutia, Ricard Salvat, Andrea Pajares, Nausicaa Bonnn, Herman Bonnin, Teresa Cunill, Ivan Morales, Emili Auguet, Empar Rossell, Marina Teixidor, Enrique Irazoki, Joan Vall, Santiago Lapeira, Cristina Valent, Ramon Serrano, Merc Estela, Jos Antonio Teruel, Josep Maria Torres, Joan Massotkleiner, Rosa Torres, Ramon Vilardell, Sergi Quiones, Elena Cruz, Rafael Tamarit, Ginebra Vall, Joaquin Pardos, Jos Enrique Martnez, Oriol Serrano, Joan Massotkleiner (veu), Alba Ferrara (veu).

Sinopsi: Jos Mara Nunes proposa assolir l'edat del sol, connectar amb el punt ms remot de la intelligncia. La soledat s l'estat natural per enllaar amb ella. Les esttues del carrer, els personatges del teatre i la resta dels protagonistes manifesten la seva meravellosa experincia de soledat, l'edat del sol.

Consideracions: Nunes (Faro, 1930) s l'intrpid cineasta portugus establert a Barcelona, que com ens t acostumats, juga amb les paraules i interpreta soledat com l'edat del sol. Amb una llarga llista de pellcules dirigides desprs de Noche de vino tinto, Nunes es retroba amb el protagonista d'aquell film: Enrique Irazoqui, protagonista de L'envageli segons Sant Mateu de Passolini i que mai s'ha dedicat a la interpretaci. A A la soledat, Irazoki assumeix el seu propi rol de la vida real, el de jugador d'escacs, i en la seva escena reflexiona sobre la intelligncia i sobre com pot manifestar-se sobre una taula d'escacs.Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small