cinema catal� . caT
Entrevistes
Entrevistat: LEONOR WATLING
Titular: LEONOR WATLING: Treballar en contra dall que la teva imatge projecta s un veritable repte per un actor.
Notícia: Aprofitant la preestrena a Barcelona de Lope, superproducci espanyola sobre la vida del poeta Lope De Vega dirigida pel brasileny Andrucha Waddington, Cinema catal ha pogut xerrar amb lactriu i cantant Leonor Watling, que a la pellcula interpreta a Isabel de Urbina, un dels amors en la vida de Lope.
Redactor: Gerard Alonso i Cassad (Foto Marta Bueno)
Data: Dijous 2010-09-02
Context: Presentaci a Barcelona de la pellcula Lope, dAndrucha Waddington
cinema catal: Bon dia Leonor. A Lope interpretes un personatge molt diferent a all que ens tens acostumat. Dalguna manera, Isabel de Urbina s una dona ms ingnua i innocent i menys sexual del tipus de dona a les que normalment dones vida. s potser el personatge que ms tha costat crear?

LEONOR WATLING: Cada persona projecta quelcom que moltes vegades no t per qu coincidir amb la seva realitat. Treballar en contra dall que la teva imatge projecta s un veritable repte per un actor, i alhora et desperta una por terrible. Per en la meva carrera he interpretat personatges ms incmodes que aquest...
cinema catal: Com la Laura de Malas Temporadas (Manuel Martn Cuenca, 2005), potser?

LEONOR WATLING: Per exemple. Interpretar aquell personatge era com estar mastegant una cosa amarga tot el dia. Per no hi ha personatges fcils i difcils, tot depn del gui. Si el personatge est ben definit al gui, ser ms senzill dimaginar-lo i de posar-se en la seva pell. Pots tenir, aix s, circumstncies personals en un moment determinat que tallunyin ms dun determinat personatge, per la veritable dificultat est al gui, i jo sempre he tingut la sort dinterpretar personatges molt ben escrits.
cinema catal: Isabel de Urbina s un personatge, com hem dit, un xic ingenu, naf, per al llarg de la pellcula evoluciona i es fa ms fort...

LEONOR WATLING: Per sobre de tot s una dona valenta i una fonamentalista de la illusi, que mant fins al final. Aquesta illusi tan exacerbada, i aquesta innocncia, era el que mespantava del personatge. Per aquest motiu li vaig dir en un principi a Andrucha (Waddington, el director) que no em veia capa de transmetre aquesta imatge que em sembla imprescindible per a la creaci del personatge. Ara li estic enormement agrada per haver-me convenut, per que a ms va ser un enorme plaer treballar cada dia amb els sentiments daquest personatge al cap.
cinema catal: Durant la roda de premsa hem pogut comprovar que tens una bona qumica personal amb lAlberto Ammann (lactor que interpreta a Lope de Vega a la pellcula). s important aquest feeling entre dos actors que, a lescenari, han dinterpretar a una parella denamorats?

LEONOR WATLING: Com a mnim, s molt ms cmode. I segurament no hi ha cap persona al planeta que no tingui bona qumica amb lAlberto, que t feeling fins i tot amb els gossos (rialles). La bona relaci fora de cmera fa que la feina sigui molt ms agradable i divertida, per tampoc crec que sigui imprescindible.
cinema catal: Llavors has viscut lexperincia dhaver denamorar-te en la ficci duna persona que en la vida real et queia realment malament?

LEONOR WATLING: S, per de la mateixa manera que tu segurament has hagut de treballar alguna vegada amb alg que no et queia b. Tamb intentes tenir la voluntat de no portar-te malament amb ning, de fomentar el bon rotllo, per que fa molt ms senzilla la feina. Hi ha una frase feta que mencanta: quan ve el Capit Garfi, tu decideixes si thi enganxes o no. Si una persona no et cau b, tu decideixes si thi enganxes o si ho deixes crrer.
cinema catal: Aquest s el primer rodatge que has afrontat desprs del teu embars. Com tha influt aquesta circumstncia? Tha resultat ms complicat que altres vegades?

LEONOR WATLING: Tornem un altre cop a lo del Capit Garfi: enganxar-shi o no. Totes les dones (i els homes que poden) es veuen en algun moment en aquesta tessitura: si em quedo a casa amb el meu fill em sento culpable per no treballar, i a linrevs, si treballo em sento culpable per no passar ms temps amb el meu fill. Per mi lexperincia ha estat meravellosa, i tornar al cinema amb aquest personatge ha estat un regal. Aix s, sempre fa por tornar a posar-se davant les cmeres, engegar un nou rodatge, fins i tot si fa noms dos dies que has acabat lanterior pellcula.
cinema catal: Qu ms thas endut del personatge dIsabel de Urdina?

LEONOR WATLING: El plaer de lamor. Abans parlvem del personatge de Malas Temporadas, que era com tenir un caramel amarg a la boca tot el dia. En canvi Isabel de Urdina s un caramel molt dol i al final, quan tornes a casa, ho fas amb aquest sabor de boca.
cinema catal: Parlant de tornar a casa: com tho fas per aconseguir que la premsa del cor et deixi fer la teva vida tranquilla, per no aixecar el seu inters? (recordem que Leonor Watling s la parella sentimental del cantant argent Jorge Drexler; ambds han estat pares recentment per la premsa rossa mai ha molestat massa la parella).

LEONOR WATLING: No en tinc ni idea. s cert que mai els he donat peu a parlar de mi, per tamb tinc amics de la professi que han intentat mantenir-los allunyats i no ho han aconseguit.
cinema catal: Per cert, vas aprendre a parlar catal durant el rodatge de Salvador (Manel Huerga, 2006)?

LEONOR WATLING: Jo em crec que parlo catal, i que parlo francs, i desprs obro la boca i s un desastre (rialles). El pitjor s que lentenc i llavors crec que el se parlar, per quan marrenco, s una altra cosa que shi assembla... remotament (rialles).
cinema catal: No et robem ms temps, Leonor. Moltes grcies per la teva atenci.

LEONOR WATLING: Grcies a vosaltres.Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small