cinema catal� . caT
Entrevistes
Entrevistat: LEONARDO SBARAGLIA
Titular: CH! QUE BUENO QUE VINISTE!
Notícia: Desprs de conversar amb Laia Marull, vam tenir el plaer de fer el mateix amb un dels seus companys de repartiment daquesta pellcula dAntonio Hernndez, concretament amb lactor argent Leonardo Sbaraglia, protagonista de films com Intacto, Plata Quemada o Carmen. Passeu i descobriu els secrets de la seva carrera...
Redactor: Jaume Claver i Albert Galera (Foto Xavi Segura)
Data: Diumenge 2005-10-16
Context: Festival Internacional de Cinema de Catalunya Sitges 2005
cinema catal: Ara mateix recordvem que fa uns anys ja et vam poder veure en un altre thriller de reminiscncies ms fantstiques a la pellcula de Juan Carlos Fresnadillo Intacto. Et sens cmode en el gnere del thriller en general?

LEONARDO SBARAGLIA: S, de fet a lhora de treballar els actors sempre tenim present s perseguir la realitat de la situaci perqu cada pellcula teva la seva prpia realitat, particularment determinat pel director, perqu s ell qui acabava de donar sentit al teu treball. Cada actor t que descobrir les regles per si mateix i mirar de trobar la veritat dins el propi joc que suposa la teva interpretaci. I en el meu cas, he de dir-vos que no tinc un gnere predilecte, perqu jo respecto molt tots els gneres, de fet per exemple el gnere de la comdia jo crec que sha de fer molt seriosament.
cinema catal: Ara que esmentes la comdia, el cert s que no them vist precisament massa fent comdia?

LEONARDO SBARAGLIA: No tan, efectivament. Potser perqu en general s ms difcil trobar projectes interessants dins el gnere de la comdia, bons guions que tatrapin, probablement perqu ara mateix sembla que la prpia comdia estigui com ms degradada. A mi pere exemple, mencantaria fer alguna comdia amb Woody Allen, que s el meu director favorit, per es clar no s fcil que et truqui en Woody Allen per treballar amb ell. I s que resulta molt difcil trobar algun gui que tingui la seva intelligncia. Aix si, la pellcula que comenar a rodar el proper mes de novembre t molt daix.
cinema catal: Quina s aquesta pellcula?

LEONARDO SBARAGLIA: s una pera prima dun noi de Salamanca que t un gui extraordinari; s fonamentalment una crtica al sistema econmic actual, per amb un humor magnfic, s un gui fantstic i t molt de comdia negra. Crec que s un gnere que sem dna molt b i que, com b dieu, no el tinc gaire explotat.
cinema catal: Hores dara ja ests absolutament consolidat dins del panorama de cinema espanyol; no et troben a faltar a lArgentina?

LEONARDO SBARAGLIA: Estan una mica gelosos (riu discretament). Perqu, es clar, a mi a lArgentina mhan vist crixer i formar-me professionalment, perqu jo a lArgentina he fet prcticament de tot: cinema, teatre, televisi...
cinema catal: Les pellcules argentines de Marcelo Pieyro sn les que than obert les portes del cinema espanyol...

LEONARDO SBARAGLIA: Efectivament, tan Caballos Salvajes com Cenizas del Paraso han estat determinants en aquest sentit. En qualsevol cas, el fet de que les coses mhagin anat aix darrerament no vol dir que sempre mhagin danar igual i la meva carrera pot donar un gir, ja veurem. De fet, tinc moltes ganes de treballar ms al meu pas. Tamb s cert que jo procuro escollir molt b, perqu continuo rebent ofertes per treballar a lArgentina per potser sn projectes menys interessants dels que rebo aqu.
cinema catal: El que agram com espectadors, s cada nova pellcula en la que participes s molt diferent de lanterior, varies molt de gnere...

LEONARDO SBARAGLIA: Procuro que sigui aix. Ara tot just he acabat el rodatge a Barcelona de Salvador.
cinema catal: La pellcula sobre Puig Antich que ha dirigit Manuel Huerga?

LEONARDO SBARAGLIA: Exacte, pellcula que ha suposat un canvi per mi, perqu interpreto a un personatge de molta composici; s un franquista...
cinema catal: Que de fet, va ser la darrera persona que va veure en vida a Salvador Puig Antich, oi?

LEONARDO SBARAGLIA: Cert; de fet va ser una mica com un amic dels seus darrers dies en vida abans del seu afusellament. Del rodatge de Salvador tots hem quedat molt contents i jo personalment estic especialment orgulls daquest treball, a on el gui era molt bo.
cinema catal: Tornant amb laspecte del cinema argent actual, ara com ara, aquesta cinematografia est molt de moda entre nosaltres. De fet, estem vivint una poca a on sestrenen ms pellcules argentines que mai i que sn pellcules que funcionen, que el pblic les va a veure...

LEONARDO SBARAGLIA: S, perqu jo crec que s un cinema molt sincer i que no especula ni manipula. Aquestes pellcules argentines que arriben estan fetes amb molta honestedat i que reflecteixen molt b aspectes de la societat actual.
cinema catal: Probablement, un altre dels factors del gran xit actual del cinema argent sigui el fet del carisma que despreneu actors com tu mateix o Ricardo Darn?

LEONARDO SBARAGLIA: Segurament deu ser aix; de fet, hem tingut la sort histrica de pertnyer a aquest moviment concret. s un privilegi treballar tan a lArgentina com a lestat espanyol i fer-ho duna forma continuada.
cinema catal: Un compatriota teu com el mateix Ricardo Darn que esmentvem lhem pogut veure i gaudir dalt dels escenaris de Barcelona; quan podrem vibrar amb Leonardo Sbaraglia als teatres catalans?

LEONARDO SBARAGLIA: En tinc moltes ganes, dentre altres coses perqu fa cinc anys que no faig teatre. A lArgentina en vaig fer bastant, prcticament des de que vaig venir aqu. Tinc una gran necessitat de fer teatre, perqu evidentment el teatre taporta coses que no et donen ni el cinema ni la televisi. Al teatre s a on lactor es considera ms amo del seu ofici i laspecte professional que es desenvolupa al teatre no ho fa enlloc ms. s un sentiment i, per descomptat, ho trobo a faltar, el que passa s que necessito temps per preparar un bon projecte que tingui una vida llarga.
cinema catal: Leonardo, moltes grcies i molta sort amb Oculto i amb tots els teus futurs projectes.

LEONARDO SBARAGLIA: Moltes grcies a vosaltres.Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small