Dg. Des 4th, 2022

Pel·lícules catalanes o de director català

EL TRIUNFO

Cinema Català . NET
Director: Mireia Ros
Producció: Public Special Events, Canónigo Films i Castelao Productions
Any: 2005
Durada: 122'
Guió: Mireia Ros, segons la novel·la homònima de Francisco Casavella
Fotografia: Sergi Gallardo
Música: Johnny Tarradellas
Direcció artística: Llorenç Miquel
Vestuari: Montse Amenós
Muntatge: Dani Beltrán i Mireia Ros
Intèrprets: Juan Diego (Gandhi), Ángela Molina (Chata), Antonio Fernández Montoya Farruco (Nen), Pep Cruz (Andrade), Marieta Orozco (Susi), Cheto (Palito), Miquel Sitjar (Mediano), Francisco Conde (Tostao), Javier Ambrossi (Topo), Joaquín Gómez (Fontán), Cesareo Estébanez (El Portugués), Jesús Cabrero (El Guacho).

Sinopsi: Anys 80. En un barri on viuen ex-legionaris - com eb Gandhi, en Fontán i l'Andradeque - que lluiten per fer-se amb el control dels seus carrers, també hi conviuen altres persones amb altres objectius, com l'anomenat Nen i els seus col·legues, Palito, Topo i Tostato, que s'il·lusionen per triomfar en el món musical de la rumba. Però quan el Nen s'assaventa dels motius de la desaparició del seu pare, antic estrella de la rumba anomenat Guacho, es debat entre la seva ambició com a rumbero i el seu deure moral per venjar al seu pare.

Consideracions: Segons paraules de Mireia Ros, ens trobem davant d'una pel·lícula de gènere amb olor a màfia, a on la rumba no només actúa de fil conductor sinó que a més esdevé l'ànima.