Dg. Des 4th, 2022

Pel·lícules catalanes o de director català

ELISA K.

Cinema Català . NET
Director: Judith Colell i Jordi Cadena
Producció: ICIC, ICAA, TV3 i Oberón Cinematográfica
Any: 2010
Durada: 90'
Guió: Jordi Cadena, basat en la novel·la de Lolita Bosch
Fotografia: Sergi Gallardo
Vestuari: Anna Pons
Muntatge: David Gallart
Intèrprets: Aina Clotet (Elisa), Clàudia Pons (Elisa nena), Lydia Zimmermann (mare), Hans Richter (pare), Pep Sais (professor), Jordi Gràcia (amic del pare), Ramón Madaula (narrador), Nausicaa Bonnín (amiga d'Elisa).

Sinopsi: A Elisa, que complirà onze anys a l'estiu, li agrada el seu nou vestit blanc amb llaços blaus. Però falta molt poc perquè tot deixi de tenir importància. L'amic del seu pare li ha fet plorar i després li ha dit: "Si deixes de plorar et regalaré un braçalet de plata". Ningú s'adona del que ha passat. Elisa està una mica estranya i res més. Fins que passen catorze anys, quatre mesos i alguns dies i crida la seva mare per dir-li, espantada: "Ajuda'm, acabo de recordar una cosa horrible".

Consideracions: Judith Colell és l'autora del fragment La vista, de la pel·lícula coral El domini dels sentits (1996)-cinc històries vinculades als sentits i dirigits tots ells per realitzadores. Jordi Cadena va participar en el film, essent un dels responsables de l'elaboració dels diferents guions dels cinc fragments. Tots dos van tornar a col·laborar en el segon film de la directora barcelonina, Nosotras (2000), basat en el llibre d'Isabel-Clara Simó, adaptat pel mateix Jordi Cadena.
La pel·lícula més rellevant del director barceloní és Los papeles de Aspern (1991), basat en el llibre de Henry James i protagonitzada per l'actriu catalana Sílvia Munt.
Elisa K. forma part de la Secció Oficial de la 58 edició del Festival de Cine de San Sebastián.