Dt. Set 27th, 2022

Pel·lícules catalanes o de director català

A LA CIUTAT

Cinema Català . NET
Director: Cesc Gay
Producció: Messidor Films, S.L.
Any: 2002
Durada: 110’
Guió: Cesc Gay i Tomás Aragay
Fotografia: Andreu Rebés
Música: Joan Díaz i Jordi Prats
Direcció artística: Daniel Gimelberg
Vestuari: Glòria Viguer
Muntatge: Frank Gutiérrez
Intèrprets: Eduard Fernández, Mònica López, María Pujalte, Àlex Brendemühl, Vicenta N’Dongo, Chisco Amado, Jordi Sánchez, Àurea Márquez, Carme Plá, Miranda Makaroff, Leonor Watling.

Sinopsi: En Mario, la Irene, la Sofía, en Tomàs, la Sara o el Manu d’entre altres, formen un grup d’amics que tenen sobre la trentena d’edat i viuen a la Barcelona de principis de segle XXI. La seva vida en comú comporta instants de felicitat, èxits i divertiment, però també estones tristes, d’inadaptació o estrictament de fracàs. Tots ells són bons amics i s’aprecien molt, però sota la seva aparença continuen amagant les interioritats de les seves respectives vides personals fins que els seus valors, infidelitats, mentires i desitjos secrets conflueixen en un mateix cercle.

Consideracions: "Totes les pel·lícules venen de lluny, a vegades de molt lluny. De moments i situacions que moltes vegades ja s’han oblidat. Vull dir que comencen a formar-se i a créixer al cap d’un molt lentament i sense avisar. Després, sense saber el perquè, hom connecta amb aquest moment i d’allí rescata quelcom que li va interessar. A vegades pot tractar-se només d’una frase o d’un gest. Aquest també ha sigut el cas d’aquest projecte". (Cesc Gay). Guanyadora del Goya del cinema espanyol 2002 al millor actor de repartiment: Eduard Ferández.