Dg. Des 4th, 2022

Pel·lícules catalanes o de director català

ELEGY

Cinema Català . NET
Director: Isabel Coixet
Producció: Lakeshore Entertainment
Any: 2008
Durada: 108'
Guió: Nicholas Meyer, segons la novel·la de Philip Roth
Fotografia: Jean-Claude Larrieu
Direcció artística: Helen Jarvis
Vestuari: Katia Stano
Muntatge: Amy E. Duddleston
Intèrprets: Ben Kingsley (David Kepesh), Penélope Cruz (Consuela Castillo), Patricia Clarkson (Carolyn), Deborah Harry (Amy O'Hearn), Dennis Hopper (George O'Hearn), Peter Starsgaard (Kenneth Kepesh), Kris Pope (Germà de Consuela), Chelah Horsdal (Susan Reese), Sonja Bennett (Beth).

Sinopsi: David Kepesh, un carismàtic professor universaitaru, està orgullós de seduir a alumnes desitjoses de provar experiències noves, no obstant això, mai deixa que cap dona se li acosti massa. Però quan la bella Consulea Castillo entra a la seva classe, el seu vernís de protecció es dissol. Aquesta bellesa de cabells negres com l'atzabeja el captiva alhora que desconcerta. Malgrat que Kepesh afirma que el seu cos és una obra d'art perfecta, Consuela és més que un objecte de desig. És una persona amb un gran sentit de la seva identitat i una intensitat emocional que fa que es trontollin les idees preconcebudes del professor. Consuela es converteix en una obsessió per a Kepesh però al final la seva gelosia i les seves fantasies de traïció acabaran per apartar-la d'ell. Destrossat, Kepesh afronta els estralls del temps, submergint-se de ple en el treball i patint la pèrdua de vells amics. Llavors, dos anys després, Consulea torna a aparèixer a la seva vida amb una petició urgent i desesperada que ho canviarà tot.

Consideracions: Adaptació de la novel·la de Philip Roth, L'animal moribund (The Dying Animal). Secció Oficial al Festival de Berlín 2008.