Dg. Des 4th, 2022

Pel·lícules catalanes o de director català

A LA RECERCA DEL GRIAL

Director: David Grau
Producció: Pilar Montoliu Produccions, amb la participació de Televisió de Catalunya
Any: 2005
Durada: 70'
Guió: David Grau
Fotografia: Alberto Prous
Muntatge: Bruno Palazón Arnau
Intèrprets: Jordi Dauder (conductor), Dani de la Orden (Parsifal), Jonay Fuentes (Esclarmonda/Folle de Montcalm), Maria Riera (Deanatura), Cèlia Pastor (Soremonda), Laia Blanch (Cortesana), Carme Málaga (Dama Dea Natura), Sandra de la Orden (Donzella), Anna Vegas (Donzella), Òscar Llobet (Rei pescador), Joan Ribes (Guillem de Cabestany), César Puente (Simon de Montfort), Sebastià Caba (Ramón), Ramón Mañas (Rei Pere), Enrique de la Orden (Caminant), Octavi Juste (Parsifal petit), Elena Juste (Dea Natura petita), Oliver Martínez (Soldat), Xavier Granada (Policia), Jordi Bilbeny (Otto Rahn), Ferran Juste (Pastor), David Grau (Foulques/Capellà), Oskar Xavier Gómez (Caçador), Sha (Gat).

Sinopsi: Al món occidental, quan ens referim a la llegenda del Grial, es crea una expectació superior a la d'altres llegendes o símbols incorporats als cultes oficials. I possiblement es deu al procés de recerca que implica aquest mite, el que fa realment diferent a tots els altres. A través del mite de Parsifal, el buscador del Grial, i dels estudis de l'historiador alemany Otto Rähn, enviat per Himmler a buscar el Grial a Occitània, l'espectador s'endinsa en un món màgic i misteriós.

Consideracions: Documental centrat en el mite del Grial, que es planteja qüestions com: hi ha alguna prova que ens permeti suposar que va existir? Tanmateix, és un recorregut màgic sobre el seu misteri, amb l'actor Jordi Dauder com a conductor, experimentant el viatge inicàtic de Parsifal.