Dg. Des 4th, 2022

Pel·lícules catalanes o de director català

EL VICARI D'OLOT

Cinema Català . NET
Director: Ventura Pons
Producció: Josep Maria Forn (P.C. Teide), Profilmar P.C., Cop Nou i Germinal Films
Any: 1981
Durada: 98'
Guió: Emili Teixidor
Fotografia: Tomàs Pladevall
Música: Josep Maria Mainat
Direcció artística: Josep Rossell
Muntatge: Margarida Bernet
Intèrprets: Enric Majó (Mossèn Juli), Joan Monleón (Monsenyor), Rosa Maria Sardà (Ramoneta), Maria Aurèlia Capmany (Filomena), Núria Feliu (Matilde), Marina Rossell (Clotilde), Mary Santpere (Mare Bigotis), Anna Lizaran (Sor Melíflua), Fernando Guillén (Senyor Ramon), Cristine (Kaipé), Joan Borràs (Alcalde), Marta May, Cristina Álvarez, Enric Cusi, Carmen Pérez, Pere Tàpies, Rosa Morata, Jordi Brau, Montserrat Carulla, Carles Lloret, Joaquim Cardona, Amparo Moreno, Rosa Novell, Guillermina Motta.

Sinopsi: En un petit poble de Catalunya, aprofiten la visita d'una autoritat eclesiàstica, en període de vacances, per a organitzar unes jornades sobre el tema de la religió i el sexe en l'actualidat. Això provoca que el poble es divideixi en dos bàndols, els que estan a favor i els que estan en contra del "Congrés", fins que finalment després d'una sèrie de negociacions entre ambdós bàndols, s'arriba al consens.

Consideracions: El dret a la diferència sexual és un dels punts de partida d'aquesta comèdia coral ambientada en la ruralitat catalana. Representa el debut en el llargmetratge de ficció d'en Ventura Pons.