Dg. Des 4th, 2022

Pel·lícules internacionals

ATASCO EN LA NACIONAL

Atasco en la nacional
Director: Josetxo San Mateo
Productora: Duratón Films Producciones Audiovisuales, Era Visual P.C.A. S.L. i Nada Music
País: Espanya
Any: 2007
Durada: 90'
Guió: Javier Muñoz i Josetxo San Mateo
Fotografia: Ángel Luis Fernández
Director artístic: Rafael Jannone
Vestuari: José Miguel Carbonell
Muntatge: José Salcedo
Intèrprets: Pablo Carbonell (Manuel), Anabel Alonso (Soledad), Ana María Ruiz Polvorosa (Estíbaliz), Luisber Santiago (Sergio), Roberto San Martín, Bárbara de Lema (Begoña), Malena Gracia, Richard Colling Moore, Carles Castillo (Pau), Antonio de la Fuente (Iñaki), Christian Casani (Alex).

Sinopsi: La família Montoro se’n va de vacances a la platja de Cullera. Manuel, el pare; Soledad, la mare; Sergio i Estíbaliz, dos bessons de setze anys que no se semblen en res; i Alex, de cinc anys. A l'iniciar el viatge es veuen immersors en un dels habituals embussos d'aquestes dates, pel que acaben arribant tard a l’apartahotel de Cullera. Allí els diuen que el seu apartament ha estat llogat, doncs havien d'avisar si anaven a arribar després de les sis. Després de la sorpresa i discussió, finalment aconsegueixen que els donin un apartament que té certes deficiències. D'aquesta forma comencen les seves vacances, que no seran tan meravelloses com pensaven, però que també els oferiran unes aventures que mai haguessin imaginat.

Consideracions: Josetxo San Mateo, autor de Báilame el agua o La semana que viene sin falta dirigeix aquesta comèdia estiuenca, que té un punt de partida realista, i que combina tocs d’arrel popular i social, amb aires moderns i actuals.