Dg. Des 4th, 2022

Pel·lícules internacionals

ATRAPA EL FUEGO

Catch a Fire
Director: Phillip Noyce
Productora: Mirage Enterprises, Moonlighting Films South Africa, Studio Canal i Working Title Films
País: EUA, França, Gran Bretanya i Sud-Àfrica
Any: 2006
Durada: 98'
Guió: Shawn Slovo
Fotografia: Ron Fortunato i Garry Phillips
Música: Philip Miller
Vestuari: Reza Levy
Muntatge: Jill Bilcock
Intèrprets: Derek Luke (Patrick Chamisso), Tim Robbins (Nic Voss), Bonnie Mbuli (Precious Chamisso), Mncedisi Shabangu (Zuko September), Tumisho Masha (Obadi), Sithembiso Khumalo (Sixpence), Terry Pheto (Miriam), Michele Burgers (Anna Voss).

Sinopsi: Patrick Chamisso és un honrat pare de família - esposa i dos fills - que treballa de bomber a la refineria de la Secunda Oil, una empresa petrolífera representativa de l'autarquia econòmica de Sud-Àfrica, als anys vuitanta, durant l'apartheid. Malgrat ser innocent, Chamisso és acusat de sabotatge i interrogat violentament per Nic Voss, coronel de la policia. Chamisso és conscient de la seva precària situació i de la injustícia del règim que no l'empara, sinó que el brutalitza, fins que al final es radicalitza i s'uneix als rebels de l'ANC.

Consideracions: Basada en la història real de Patrick Chamisso, el realitzador australià Phillip Noyce ens ofereix un retrat de situació límit en les tensions entre blancs i negres, en uns moments en què la lluita i la repressió estan a l'ordre del dia. Chamisso és l'exemple que ningú no pot restar al marge, perquè el sistema està disposat a tot per mantenir un ordre opressiu.