Dg. Des 4th, 2022

Pel·lícules internacionals

APOCALYPTO

Apocalypto
Director: Mel Gibson
Productora: Icon Entertainment International i Touchstone Pictures
País: EUA
Any: 2006
Durada: 139'
Guió: Mel Gibson i Farhad Safinia
Fotografia: Dean Semler
Música: James Horner
Director artístic: Roberto Bonelli
Vestuari: Meyes C. Rubeo
Muntatge: Kevin Stitt i John Wright
Intèrprets: Rudy Younglood (Jaguar Paw), Dalia Hernandez (Seven), Jonathan Brewer (Blunted), Morris Birdyellowhead (Flint Sky), Carlos Emilio Baez (Turtles Run), Ramirez Amilcar (Curl Nose), Israel Contreras (Somke Frog).

Sinopsi: Ens trobem a la turbulenta època que va marcar el final de la gran civilització Maya. Quan la seva idíl·lica existència és brutalment interrompuda per una violenta força invasora, un home emprèn un arriscat viatge a un món regit per la por i l'opressió en el que li espera un incert final. A causa d’un gir del destí i esperonat per l'amor a la seva esposa i a la seva família emprendrà el retorn a la seva llar en un desesperat esforç per preservar la seva forma de vida.

Consideracions: Film visualment molt atractiu però també molt violent, que suposa la nova proposta com a director del famós actor Mel Gibson. Com ja succeí amb La Passió de Crist, per tal de donar major credibilitat a la història, Gibson ha optat per rodar la pel·lícula en idiomes propis de la zona i l'època en que transcorre la història, així amb Apocalyto escoltareu el Yucatec, principal dialecte Maya que en l'actualitat es parla a la península del Yucatán.