Dt. Mai 17th, 2022

Pel·lícules internacionals

ALGUNOS HOMBRES BUENOS

A Few Good Men
Director: Rob Reiner
Productora: Castle Rock Entertainment, Columbia Pictures Corporation i New Line Cinema
País: EUA
Any: 1992
Durada: 138'
Guió: Aaron Sorkin, segons la seva pròpia història
Fotografia: robert Richardson
Música: Marc Shaiman
Director artístic: David Klassen
Vestuari: Gloria Gresham
Muntatge: Robert Leighton i Steve Nevius
Intèrprets: Tom Cruise (Tinent Daniel Kaffee), Jack Nicholson (Coronel Nathan R. Jessep), Demi Moore (Tinent JoAnne Galloway), Kevin Bacon (Capità Jack Ross), Kiefer Sutherland (Tinent Jonathan Kendrick), Kevin Pollak (Tinent Sam Weinberg), James Marshall (Louden Downey), J.T. Walsh (Tinent Coronel Matthew Andrew Markinson), Christopher Guest (Dr. Stone).

Sinopsi: Encara que no té experiència, el Tinent Daniel Kaffee, és un jove advocat ambiciós i disciplinat que ha d'afrontar la defensa de dos soldats a qui se'ls acusa d'assassinar a un company militar. Per a tal cas de semblant magnitud, Kaffee obté l'ajuda de la Comandant Joanne Galloway, una dona emprenedora i desconfiada, amb qui inicia la investigació d'un cas que es presenta més complex del previst aparentment. Els dos acusats exposen que la defunció de l'acusat va ser deguda a causa d’un simple accident sense més i que, al cap i a la fi, ells es van limitar a seguir les ordres imposades pel coronel Nathan R. Jessep, un home de presència intimidant que es mostra inflexible en el seu raonaments i el comportament tancat del qual complica el treball del jove advocat. Però Kaffee vol obtenir tota la veritat i que s'imposi la justícia, encara que per a això acabi perdent el cas.

Consideracions: Thriller i drama militar amb la flor i nata dels joves actors del moment (Cruise, Moore, Bacon, Sutherland...), però qui millor està és un impasible Jack Nicholson, finalista a l'Oscar al millor actor de repartiment, juntament amb les categories de millor pel·lícula, muntatge i so, però aquell va ser l'any d'Unforgiven (Sin perdón), de Clint Eastwood.