Dt. Mai 17th, 2022

Pel·lícules internacionals

AL FIN, EL MAR

Al Fin, el Mar
Director: Jorge Dyszel
Productora: Aleph Producciones, S.A. i Instituto Nacional de Cine y Artes Audiovisuales (INCAA)
País: Argentina i Cuba
Any: 2005
Durada: 90'
Guió: Jorge Dyszel i Audry Gutiérrez Alea
Fotografia: Marcelo Laccarino
Música: Miguel Núñez
Director artístic: Sandra Iurcovich i Luis Locosta
Muntatge: Miguel Pérez
Intèrprets: Joel Núñez (Tony Moitom), Audry Gutiérrez Alea (Mariana Codina), Enrique Pinti (Tito Giannoni), Vladimir Cruz (Pablo Durán), David Andriole Corrigan (Chris Kuper), Verónica Lynn (Julie Alvarez), Raúl Pomares (Humberto Durán).

Sinopsi: Tony és operador financer a Wall Street, Nova York. La seva mare era cubana i el seu pare americà. Mariana, nedadora de ballet aquàtic, se’n va anar de Cuba en una balsa a buscar una vida millor als Estats Units. Un dia, mentre Tony està de vacances a Miami, Florida, troba les restes de la balsa de Mariana surant en el mar. El nom d'ella estava pintat en la fusta. Tony viatja a Cuba a esbrinar una mica d'aquells balseros, troba a la família i, per a la seva sorpresa, també descobreix que Mariana està viva.

Consideracions: Film guanyador dels següents guardons:
XVIII Festival de Cinema Llatinomaericà de Trieste: Premi a la millor banda sonora / VI Festival Intenracional de Cinema de Santo Domingo: Premi Estudiantil al Millor Film / LacinemaFe Film Festival New York: Premi del Públic / Unión de Artistas de Radio, Cine y TV de Cuba: Premi Caracol de Plata.