Dg. Des 4th, 2022

Pel·lícules internacionals

ASUNTOS PENDIENTES

36 Quai des Orfèvres
Director: Olivier Marchal
Productora: LGM Productions i Gaumont
País: França
Any: 2004
Durada: 110'
Guió: Dominique Loiseau, Frank Mancuso, Olivier Marchal i Julien Rappeneau
Fotografia: Denis Rouden
Música: Erwann Kermorvant i Axelle Renoir
Vestuari: Nathalie du Roscoat
Muntatge: Hachdé
Intèrprets: Daniel Auteuil (Léo Vrinks), Gérard Depardieu (Denis Klein), André Dussollier (Robert Mancini), Roschdy Zem (Hugo Silien), Valeria Golino (Camille Vrinks), Daniel Duval (Eddy Valence), Francis Renaud (Titi Brasseur), Catherine Marchal (Ève Verhagen).

Sinopsi: París. Fa diversos mesos que una banda d'atracadors funciona amb total impunitat, fent gala d'una violència poc habitual. El director de la Policia Judicial, Robert Mancini, no pot ser més clar amb dos dels seus comissaris, Léo Vrinks, cap de la BRI (Brigada d'Investigació i Intervenció), i Denis Klein, cap de la BRB (Brigada de Repressió de la Delinqüència): el qual aconsegueixi atrapar a la banda i es convertirà en el gran cap del 36, Quai donis Orfèvres, seu de la Policia Judicial. La guerra queda declarada entre els dos policies, antany amics, però als quals ara separen les seves vides, els seus mètodes, els seus equips i una dona, Camille Vrinks.

Consideracions: Va rebre vuit candidatures als Premis Cèsar del Cinema Francès, entre elles, les de millor pel·lícula, director i actor (Daniel Auteuil).