Dg. Des 4th, 2022

Pel·lícules internacionals

ATRAPADA

Trapped
Director: Luis Mandoki
Productora: Mandolin Entertainment, Propaganda Films, Senator Film Produktion GmbH i The Canton Company
País: EUA i Alemanya
Any: 2002
Durada: 106'
Guió: Greg Iles, adaptant la seva pròpia novel·la
Fotografia: Frederick Elmes i Piotr Sobocinski
Música: John Ottman
Director artístic: William Heslup
Vestuari: Michael Kaplan
Muntatge: Jerry Greenberg
Intèrprets: Charlize Theron (Karen Jennings), Courtney Love (Cheryl Hickey), Stuart Townsend (William Jennings), Kevin Bacon (Joe Hickey), Pruitt Taylor Vince (Marvin), Dakota Fanning (Abigail Jennings), Setve Rankin (Hank Ferris).

Sinopsi: Will Jennings és un jove i prestigiós anestesista que viu feliçment al costat de la seva esposa Karen i la seva filla de sis anys d'edat, Abby. Formen una família estable en una luxosa i tranquil·la llar de Portland, Oregon (Estats Units). Però coincidint amb un viatge de negocis de Will a Seattle, la seva estabilitat es veu violentament interrompuda ja que la petita Abby és segrestada dintre del pla ideat pel despietat Joe Hickey, amb l'ajuda de la seva dona Cheryl i del seu cosí Marvin i consistent en un xantatge per a obtenir diners dels Jennings en un transcurs de temps no superior a les vint-i-quatre hores. Karen és retinguda a la seva casa per Joe, mentre que Will és advertit en un hotel de Seattle per la perversa Cheryl, una dona capaç de tot amb la condició de no defraudar a Joe. No és la primera vegada que els Hickey porten a terme un pla similar i l'èxit dels seus antecedents provoquen el seu acte de confiança, però Karen i Will no estan disposats a permetre que compleixin el seu objectiu.

Consideracions: Eficaç thriller de ritme frenètic, amb un dolent d’alçada – Kevin Bacon – i amb la parella a la vida real – Charlize Theron i Stuart Townsend – com a solvent matrimoni víctima d’un autèntic malson.