Dt. Mai 17th, 2022

Pel·lícules internacionals

ALEXIA

Alexia
Director: Pedro Delgado
País: Espanya
Any: 2011
Durada: 75'
Guió: Pedro Delgado i Jerónimo José Martín
Fotografia: Moncho Rebón
Música: Íñigo Guerrero
Muntatge: Juan Sánchez

Sinopsi: Aquest documental reconstrueix la vida de Alexia González-Barros, una adolescent que està en procés de beatificació des de 1993, sobretot per la fe, enteresa i alegria amb que va afrontar la malaltia. Alexia va morir als catorze anys a causa d'un tumor a la columna vertebral. I, des de la seva mort, la seva devoció s'ha estès pels cinc continents. Narrat en primera persona per la pròpia Alexia (Miriam Fernández) i pel seu àngel custodi, Hugo (Richard del Olmo), el film inclou testimonis dels seus familiars, professores i amigues, dels metges i sacerdots que la van ajudar, i de diversos experts en processos de canonització. Tot això, il·lustrat amb abundant material fotogràfic i fílmic, nombrosos fragments de les pel·lícules domèstiques rodades per la seva família i il·lustracions divertides d'alguns episodis significatius de la seva vida.

Consideracions: La pel·lícula de Javier Fesser, Camino (2008), està inspirada en la seva vida i va ser dedicada a González-Barros.
Pedro Delgado, procedent del camp de l'animació, és el responsable de la cinta Puerta del tiempo (2002), amb dissenys d'Antonio Mingote. És el fundador de la primera escola de cinema animat privada d'Espanya, anomenada Animar. És guionista i novel·lista. Ha publicat diversos llibres, destacant un tractat sobre cinema i animació, analitzant més de tres-centes obres.
Va decidir fer un documental sobre Alexia González Barros després de veure Camino de Javier Fesser, perquè segons les seves paraules: conforme transcorria la cinta, vaig pensar que algunes seqüències eren molt de guió, és a dir inventades. Delgado es va documentar sobre la figura de Alexia -a través de diversos llibres- i es va adonar que no tenia molt a veure amb el que havien comptat en el cinema. Va contactar amb Jerónimo José Martín, crític de cinema (cadena COPE i Popular TV), li va proposar d'escriure conjuntament un guió per a llançar-se a elaborar un documental que reconstruís l'autèntica tragèdia de la nena.