Dg. Des 4th, 2022

Pel·lícules internacionals

ANIMAL KINGDOM

Animal kingdom
Director: David Michôd
Productora: Porchlight Films i Screen Australia
País: Australia
Any: 2010
Durada: 112'
Guió: David Michôd
Fotografia: Adam Arkapaw
Música: Antony Partos
Director artístic: Janie Parker
Vestuari: Cappi Ireland
Muntatge: Luke Doolan
Intèrprets: James Frecheville (Joshua “J” Cody), Ben Mendelsohn (Pope), Joel Edgerton (Baz), Guy Pearce (Leckie), Luke Ford (Darren), Jacki Weaver (Smurf), Sullivan Stapleton (Craig).

Sinopsi: Després de morir la seva mare, Joshua "J" Cody es va a viure a Melbourne amb els seus oncles, amb els que fins ara no ha tingut cap tipus de contacte. Allà estarà sota la custòdia de la seva àvia smurf. Encara que s'adaptarà ràpidament a la seva nova vida, no trigarà a descobrir que aquest món és molt més perillós del que mai havia imaginat. Un dels policies, Nathan Leckie, ha d'atraure "J" a la policia perquè sigui el seu esquer i poder protegir-lo de policies corruptes i d'un submón paranoic i venjatiu. Per sobreviure, "J" haureu de triar quin lloc vol ocupar dins d'aquest perillós joc.

Consideracions:Animal kingdom ofereix un argument molt similar a propostes fílmiques com La noche es nuestra de James Gray, on el protagonista haurà de decidir entre la corrupció o la llei, dins de la família o fora de la família.
Aquesta producció australiana llorejada amb el Premi del Jurat al Festival de Sundance 2010, ha estat molt ben rebuda per la crítica nord-americana. La pel·lícula ha rebut una nominació als Globus d'Or, per a l'actriu Jacki Weaver.
En el repartiment compta amb la presència d'un dels actors australians més internacionals, Guy Pearce (Memento, L.A. Confidential, El discurso del rey).
És el debut en la direcció de llargmetratges de David Michôd.