Dg. Des 4th, 2022

Pel·lícules internacionals

AURORA BOREAL

Solstorm
Director: Leif Lindblom
Productora: Helsinki Filmi Oy i Sandrew Metronome Distribution
País: Suècia i Finlàndia
Any: 2007
Durada: 103'
Guió: Klas Abrahamsson; basat en la novel·la de Rosteix Larsson
Fotografia: Olof Johnson
Música: Jimmy Lagnefors
Vestuari: Jaana Fomin
Muntatge: Kristin Grundström i Michal Leszcylowski
Intèrprets: Izabella Scorupco (Rebecka Martinsson), Mikael Persbrandt (Tomas), Jakob Eklund (Mans), Krister Henriksson (Olof), Suzanne Reuter (Kristina), Lena B. Eriksson (Anna).

Sinopsi: El cos de Viktor Strandgård, el predicador més famós de Suècia, jeu mutilat en una llunyana església a Kiruna, una ciutat del nord submergida en l'eterna nit polar. La germana de la víctima ha trobat el cadàver, i l'ombra de la sospita amenaça sobre ella. Desesperada, demana ajuda a la seva amiga de l'adolescència, l'advocada Rebecka Martinsson, que actualment viu soltera a Estocolm i que regressa a la seva ciutat natal disposada a esbrinar qui és el culpable. Durant la investigació només conta amb la complicitat d'Anna-Maria Mella, una intel·ligent i peculiar policia embarassada. En Kiruna molta gent té alguna cosa que ocultar, i la neu no trigarà en tenyir-se de sang.

Consideracions: Izabella Scorupco, la protagonista principal, es va donar a conèixer en el món del cinema per la seva intervenció en la nissaga Bond, GoldenEye (Martin Campbell/1995), la primera pel·lícula de Pierce Brosnan com l'agent 007. Director i actriu tornarien a repetir en Límite vertical (2000). L'any 2002 acompanyaria a Christian Bale i Matthew McConaughey en El imperio del fuego (Rob Bowman) i al 2004 Renny Harlin la dirigiria en El exorcista: el comienzo.