Dt. Mai 17th, 2022

Pel·lícules internacionals

AL LÍMITE

Edge of Darkness
Director: Martin Campbell
Productora: Warner Bros. Pictures, en associació amb GK Films, BBC Films i Icon Productions.
País: Regne Unit-EUA
Any: 2009
Durada: 122'
Guió: William Monahan i Andrew Bovell, a partir de la sèrie de televisió original escrita per Troy Kennedy Martin.
Fotografia: Phil Meheux
Música: Howard Shore
Director artístic: Greg Berrry, Mark Satterlee i Suzan Wexler
Vestuari: Lindy Hemming
Muntatge: Stuart Baird
Intèrprets: Mel Gibson (Thomas Craven), Ray Winstone (Darius), Danny Huston (Jack Bennett), Bojana Novakovic (Emma Craven), Shawn Roberts (David Burnham), David Aaron Baker (Millroy), Jay O. Sanders, Denis O'Haree, Damian Young, Caterina Scorsone (Melissa), Frank Grillo, Wayne Duvall, Gbenga Akinnagbe (Detectiu Darcy Jones), Gabrielle Popa (Jove Emma), Paul Sparks, Christy Scott Cashman (Detectiu Vicki Hurd), Gordon Peterson (Entrevistador), Dossy Peabody, Peter Epstein, Tom Kemp, Timothy Sawyer (Doctor), Molly Screiber (Reportera), Amelia Broome (Tina), Celeste Oliva (Janet), Scott Winters, Joe Stapleton, Sol E. Romero, Ali Reza, Rick Avery, Peter Hermann, Bill Thorpe, Charles Harrington, Lisa Hughes, Paula Ebben, Kathy Curran, Frank Ridley, Nico Evers-Swindell, David J. Curtis, Thomas B. Duffy (Detectiu de policia de Boston).


Sinopsi: Thomas Craven, membre del cos de la policia de Boston, és un veterà detectiu d'homicidis i un pare solter. Quan troba Emma, la seva única filla, una activista de vint-i-quatre anys-, assassinada, tothom creu que l'objectiu de l'assassí era ell. Craven sospita aviat que no va ser així i s'embarca en una missió que el durà a descobrir no només la vida secreta de la seva filla sinó també un complot.


Consideracions:Al límite és un thriller violent on es combinen els grans negocis i la política, dirigit pel neozelandès Martin Campbell (Casino Royale, 2006) i basat en la premiada minisèrie de sis capítols de la BBC Edge of Darkness, realitzada pel mateix Campbell el 1985 -sèrie de misteri, thriller polític i policíac, que transcorria en una època de molta agitació política en el Rene Unit i que va rebre sis guardons de l'Acadèmia Britànica de Cine i Televisió (BAFTA), entre ells, el de millor sèrie dramàtica. A més, se la considera una de les sèries de televisió britàniques més influents de la història.
Aquest thriller suposa també l'esperat -per molts, entre els quals m'hi trobo- retorn de l'actor (amb una breu però notable trajectòria com a director) nord-americà Mel Gibson després de Señales (M. Night Shyamalan, 2002) -tot i que és cert que l'any 2003 va formar part del repartiment de la cinta de Keith Gordon, El detective cantante-.
Al límite està dedicat al desaparegut Troy Kennedy Martin [1932-2009], guionista de la sèrie televisiva de la BBC, en la qual es basa el llargmetratge de Campbell. (Albert Marín)