Dg. Des 4th, 2022

Pel·lícules internacionals

ANIMALES DE COMPAÑÍA

Animales de compañía
Director: Nicolás Muñoz
Productora: Toma 24 Producciones Cinematográficas S.L.
País: Espanya
Any: 2008
Durada: 94'
Guió: Rodrigo Muñoz i Nicolás Muñoz.
Fotografia: Teo Delgado
Música: Álvaro de Cárdenas
Vestuari: Josune Lasa
Muntatge: Fidel Collados
Intèrprets: Cristina Álcazar (Esther), Miguel Rellán (Rafa), Mireia Ros (Martina), Blanca Apilánez, Tatiana Astengo, Francisco Boira (Ernesto), María Botto (Sofía), Nancho Novo (Gregorio) i Javier Pereira (Javier).


Sinopsi: Rafa cumpleix 65 anys i a la seva edat sap que les coses surten sempre pitjor del que un espera. El que ell espera és que el seu fill arribi tard a l'aniversari i passi la meitat de la vetllada parlant pel telèfon mòbil; que la seva altra filla, si és que arriba, ho faci encara més tard i sense regal; que la seva filla gran no deixi de molestar la mitjana i que la seva dona simuli tota l'estona que són una parella perfecta. Això és el que Rafa espera.


Consideracions: Nou anys després de dirigir Rewind, el 1999, Nicolás Muñoz presenta la seva segona pel·lícula, Animales de compañía (2008). Nou anys dedicats a preparar projectes i a escriure la seva primera novel·la, Cenizas (Gens Ediciones), publicada el 2008 després de guanyar el premi Javier Tomeo de novel·la. Els seus inicis van ser, però, diferents: sota les ordres de directors com Jaime de Armiñán, Antonio Mercero, José Luis Borau, Basilio Martín Patino o Mario Camus, Muñoz desenvolupa tasques de fotògraf. I posteriorment, ha exercit de director, productor i guionista. A més del llargmetratge de 1999, la seva trajectòria la formen cinc curts premiats en múltiples festivals i el documental El viaje de Susu.
Pel·lícula sobre les reunions familiars, la comèdia "d'actors" Animales de compañía -gairebé tota la totalitat del film es desenvolupa en una casa i durant una celebració- es va poder veure, primer, en la Secció Oficial del Festival de Valladolid (la Seminci) de 2008 i després, en la Secció Oficial del III Festival de Cinema Inèdit de Mèrida del mateix any.
El guió de la cinta l'escriuen els dos germans Muñoz, Nicolás i Rodrigo.