Dt. Mai 17th, 2022

Pel·lícules internacionals

ALGO PASA EN HOLLYWOOD

What Just Happened
Director: Barry Levinson
Productora: 2929 Productions, Art Linson Productions i Tribeca Productions.
País: EUA
Any: 2008
Durada: 105'
Guió: Art Linson, a partir del seu llibre What Just Happened? Bitter Hollywood tales from the front line.
Fotografia: Stéphane Fontaine
Música: Marcelo Zarvos
Director artístic: Anthony D. Parrillo
Vestuari: Ann Roth
Muntatge: Hank Corwin
Intèrprets: Robert de Niro (Ben), Sean Penn (Ell mateix), Catherine Keener (Lou Tarnow), Kristen Stewart (Zoe), Bruce Willis (Ell mateix), John Turturro (Dick Bell), Robin Wright Penn (Kelly), Stanley Tucci (Scott Solomon), Michael Wincott (Jeremy Brunell), Jason Kravits, Mark Ivanir (Johnny), Remy K. Selma (Jimmy), Lily Rabe (Dawn), Sam Levinson (Carl), Logan Grove (Max), Peter Jacobson, Moon Bloodgood (Laura), Ari Barak (Aba Peterson), Paul Herman (Jerry), Brandon Keener (Jove executiu de l'estudi), Dey Young (Marilyn), Bess Rous, Ayla Kell, Jean-Michel Richaud, Alex Norca, Cayleen Davies, Tienne Vu, Erin Marino (Ballarí).


Sinopsi: Narració de dues setmanes en la vida de Ben, un productor de Hollywood. Durant aquest temps, el protagonista entrarà en una muntanya russa i haurà de fer jocs malabars per solucionar els problemes que se li presenten en el terreny laboral i en la seva vida personal. Mentre negocia amb els caps d'un gran estudi per aconseguir que la seva nova pel·lícula participi en el Festival de Cannes, ha de lidiar amb els capricis dels actors i amb l'ego dels directors. A més, la seva dona l'acusa de tenir una amant i la seva filla presenta els problemes típics de la pubertat.


Consideracions:El crepúsculo de los dioses (Billy Wilder, 1950), Cautivos del mal (Vincente Minnelli, 1952), El último magnate, (Elia Kazan [1976], amb la presència també de Robert de Niro) o El juego de Hollywood (Robert Altman, 1992) són alguns dels exemples que ens ha proporcionat el gènere del cinema dins del cinema. La sàtira i visió àcida Algo pasa en Hollywood pertanyeria a aquest gènere: en aquest cas, l'encarregat de dirigir-la és l'experimentat Barry Levinson [1942] (El mejor, 1984; Rain Man, 1988; Bugsy, 1991; Sleepers, 1996, o La cortina de humo, 1997), entre d'altres, -aquests dos darrers títols interpretats, precisament, per De Niro-.