Dg. Des 4th, 2022

Pel·lícules internacionals

ASUNTOS DE FAMILIA

City Island
Director: Raymond De Felitta
Productora: Lucky Monkey Pictures, CineSon Entertainment, Filmsmith Productions i Medici Entertainment
País: EUA
Any: 2009
Durada: 100'
Guió: Raymond De Felitta
Fotografia: Vanja Cernjul
Música: Jan A.P. Kaczmarek
Director artístic: Sorangel Fersobe
Vestuari: Tere Duncan
Muntatge: David Leonard
Intèrprets: George Aloi, Sharon Angela (Tanya), Alan Arkin (Michael Malakov), Vernon Campbell (Veu de Bouncer), Lora Chio (Actriu jove), Curtiss Cook (Matt Curniff), Yefgeniy Dekhtyar (Actor), Paul Diomede, Marshall Efron, John Farrer, Andy Garcia (Vince Rizzo), Dominik García-Lorido (Vivian Rizzo), Hope Glendon-Ross (Cheryl Plinoff), Kelvin Hale, Jee Young Han (Assistent de càsting), Steven J. Klaszky (Actor), Jennifer Larkin (Actriu jove), Julianna Margulies (Joyce Rizzo), Benjamin Mathes, Ezra Miller (Vinnie Jr.), Chris Miskiewicz, Emily Mortimer (Molly Charlesworth), Brad Naprixas, Rocco Parente, Carrie Baker Reynolds (Denise), Steven Strait (Tony Nardella), Nicole Wilson.


Sinopsi: Vince Rizzo, un funcionari de presons d'origen italià i un pare de família exemplar, descobreix en la llista de nous convictes un nom que li resulta familiar. És en Tony, un fill que va tenir fa vint anys i que va abandonar en no poder-s'hi fer càrrec. Ara, Vince està casat i te una nova família. Tot i així, s'endurà en Tony a casa seva per emprendre de nou la seva relació.


Consideracions: Al barri del Bronx, a les aigues de Nova York, hi ha una petita illa anomenada City Island, que dóna títol a aquesta comèdia presentada al darrer Festival de Cinema de Tribecca. Dirigida pel guionista i realitzador Raymond De Felitta (Café Society, 1995, debut presentat a la quinzena de realitzadors de Cannes; Two Family House, Premi del Públic al Festival de Sundance de l'any 2000), Asuntos de familia està influenciada -segons el director- per l'estil de Pietro Germi (Divorcio a la italiana, 1961 i Seducida y abandonada, 1964).
Raymond De Felitta copresideix junt a Steven Soderbergh (Sexo, mentiras y cintas de video, 1989; Erin Brockovich, 2000; El buen alemán, 2006; El soplón, 2009) la Comissió de directors independents de la Costa Est d'Estats Units, on també hi formen part directors com Brad Anderson, Griffin Dunne i Tom DiCillo.
La banda sonora del film la signa l'irresistible compositor polonès Jan A.P. Kaczmarek, creador, entre d'altres, de Vidas al límite (1995) i de Washington Square (1997).