Dg. Des 4th, 2022

Pel·lícules internacionals

AUGUST

August
Director: Anthony Hopkins
Productora: Granada Film Productions, Majestic Films International, Newcomm i The Samuel Goldwyn Company
País: Gran Bretanya i EUA
Any: 1996
Durada: 94'
Guió: Julian Mitchell, a partir de l'obra de teatre d'Anton Chekhov
Fotografia: Robin Vidgeon
Música: Anthony Hopkins
Director artístic: Humphrey Bangham
Vestuari: Dany Everett
Muntatge: Edward Mansell
Intèrprets: Anthony Hopkins (Ieuan Davies), Leslie Phillips (Professor Alexander Blathwaite), Kate Burton (Helen Blathwaite), Gawn Grainger (Dr. Michael Lloyd), Rhian Morgan (Sian Blathwaite), Menna Trussler (Gwen), Rhoda Lewis (Mair Davies), Hugh Lloyd (Thomas Prosser), Huw Garmon (Dafydd Edwards), Rhys Ifans (Griffiths), Susan Ellen Flynn (Rhianon), Buddug Morgan (Nesta).

Sinopsi: Agost de 1896, a les espectaculars muntanyes del Nord de Gal·les. Llargues i caloroses tardes, nits tempestuoses. Ieuan Davis i la seva neboda Sian reben un dia la visita del pare de la jove, el professor Alexander Blathwaaite, que arriba acompanyat de la seva molt més jove i atractiva segona esposa, la nord-americana Helen. La seva tranquil·la vida es veurà alterada amb l'arribada d'ambdós, especialment quan els confirmen que pensen quedar-se definitivament. Helen provocarà una gran confusió entre tots, començant per Ieuan, que s'enamorarà bojament d'ella. Però no serà només ell qui senti aquesta atracció per Helen, sinó també el doctor Michael Lloyd, que arriba a la casa una calorosa tarda d'aquest estiuenc mes.

Consideracions: Dirigeix el prestigiós actor Anthony Hopkins, qui se serveix de l'obra d'Anton Chekhov, adaptada per Julian Mitchell, per a portar a terme la seva opera primera. Hopkins també protagonitza la pel·lícula i s'encarrega de compondre la seva banda sonora.