Dg. Des 4th, 2022

Pel·lícules internacionals

ANNIE OAKLEY

Annie Oakley
Director: George Stevens
Productora: RKO Radio Pictures
País: EUA
Any: 1935
Durada: 92'
Guió: Joel Sayre i John Twist, a partir d'una història original de Joseph Fields i Ewart Adamson
Fotografia: Harold Wenstrom
Música: Alberto Colombo
Director artístic: Van Nest Polglase
Muntatge: Jack Hively
Intèrprets: Barbara Stanwyck (Annie Oakley), Preston Foster (Toby Walker), Melvyn Douglas (Jeff Hogarth), Moroni Olsen (Coronel William F. Buffalo Bill Cody), Pert Kelton (Vera Delmar), Andy Clyde (James Maclvor), Chief Thunderbird (Sitting Bull), Margaret Armstrong (Sra. Oakley), Delmar Watson (Wesley Oakley), Adeline Craig (Susan Oakley).

Sinopsi: Annie Oakley és una modesta noia de poble, aficionada a caçar codornius, que després ven al poble. Un dia té l'ocasió d'amidar la seva punteria amb el rifle desafiant en una aposta a Toby Walter, el tirador més destre de l'oest, que acaba de ser fitxat per a l'espectacle itinerant del cèlebre Buffalo Bill. Encara que Annie perd voluntàriament l'aposta, les seves habilitats criden l'atenció del manager de Buffalo Bill, que també contracta a la noia. Comencen les circenses exhibicions i la rivalitat entri Annie i Toby, que en realitat no serà tal, doncs ambdós s'han enamorat.

Consideracions: Biografia d'Annie Oakley, nascuda a Ohio l'any 1860, i que es va fer tremendament popular a la zona al ser una experta caçadora. Amb una punteria extraordinària, es va enrolar al circ de Buffalo Bill i actuava a l'espectacle amb l'indi Toro Assegut. Casada amb el també tirador Frank Butler, ambdós van formar part durant més de vint anys d'aquests shows. A més, Annie va ser una ferma defensora dels drets de la dona, començant pel del vot. La sempre estupenda Barbara Stanwyck (Bola de fuego, Perdición) és l'actriu encarregada d'interpretar el personatge protagonista.