Dg. Des 4th, 2022

Pel·lícules internacionals

APOCALYPSE NOW

Apocalypse Now
Director: Francis Ford Coppola
Productora: Zoetrope Studios
País: EUA
Any: 1979
Durada: 202'
Guió: John Milius i Francis Ford Coppola, a partir de la novel·la El cor de les tenebres, de Joseph Conrad
Fotografia: Vittorio Storaro
Música: Carmine Coppola i Francis Ford Coppola
Director artístic: Angelo P. Graham
Muntatge: Lisa Fruchtman, Gerald B. Greenberg i Walter Murch
Intèrprets: Martin Sheen (Capità Benjamin L. Willard), Marlon Brando (Coronel Walter E. Kurtz), Robert Duvall (Tinent Coronel Bill Kilgore), Frederic Forrest (Jay Hicks), Sam Bottoms (Lance B. Johnson), Laurence Fishburne (Tyrone Miller), Dennis Hopper (Fotògraf de premsa), Albert Hall (Cap Phillips), Harrison Ford (Coronel Lucas), Scott Glenn (Tinent Richard M. Colby).

Sinopsi: Un capità de l'exèrcit nord-americà és enviat en missió secreta per la perillosa i hipnótica Cambotja per assassinar a un misteriós coronel nord-americà renegat anomenat Kurtz, que ha sucumbit als horrors de la guerra i viu apartat en un poblat llunyà.

Consideracions: Lliure adaptació de la novel·la de Joseph Conrad El cor de les tenebres. Un repartiment espectacular i irrepetible, en un dels films més importants de la història del cinema i la pel·lícula definitiva sobre la Guerra del Vietnam. Dirigida pel cinc vegades guanyador de l'Oscar Francis Ford Coppola. Existeix la versió Redux (2001), remuntada pel propi director i Walter Murch, un dels muntadors de la primera versió (1979). Presentada al Festival de Cannes, com la versió anterior, que es va estrenar en aquest Certamen el 19 de maig de 1979 (quatre anys després de finalitzar la guerra de Vietnam), on va aconseguir la Palma d'Or i el Premi FIPRESCI. Guanyadora a més de dos Oscar (fotografia i so) amb vuit nominacions, de tres Globus d'Or (director, actor secundari -Robert Duvall- i música) amb quatre nominacions i molts reconeixements més.