Dg. Des 4th, 2022

Pel·lícules internacionals

ATRACO PERFECTO

The killing
Director: Stanley Kubrick
Productora: Harris-Kubrick Productions
País: Estats Units
Any: 1956
Durada: 90'
Guió: Stanley Kubrick i Jill Thompson, sobre la novel·la de Lionel White
Fotografia: Lucien Ballard
Música: Gerald Fried
Director artístic: Ruth Sobotka
Vestuari: Beaumelle
Muntatge: Betty Steinberg
Intèrprets: Sterling Hayden (Johnny Clay), Vince Edwards (Val Cannon), Jay C. Flippen (Marvin Unger), Marie Windsor (Sherry Peatty), Ted De Corsia (Randy Kennan), Elisha Cook Jr. (George Peatty), Joe Sawyer (Mike O'Reilly), Timothy Carey (Nikki Arcane), Jay Adler (Leo), James Edwards, Joseph Turkel (Tiny), Coleen Gray (Fay), Tito Vuolo (Joe, propietari del motel), Charles R. Cane, Steve Mitchell (Ron, treballador de l'aeroport), Mary Carroll (dona que demana ajuda) i Kola Kwariani (Maurice Oboukhoff)

Sinopsi: Tot just sortir de la presó, en Johnny Clay organitza amb uns companys un assalt a la caixa d'apostes d'un hipòdrom. Tot i la meticulositat del pla, diversos factors complicaran la seva execució.

Consideracions: Es tracta de la culminació del cinema negre de Kubrick. Un excel·lent treball on estructura temporalment la pel·lícula d'una manera poc convencional, atorgant protagonisme als elements més clàssics del cinema negre, com la femme fatale i l'engany.
L'ambició controladora de Kubrick ja es feia patent tot i la seva joventut. La relació amb el director de fotografia de la pel·lícula, Lucien Ballard, no fou del tot bona tot i la veterania d'aquest.