Dt. Mai 17th, 2022

Pel·lícules internacionals

AL OTRO LADO

Auf der anderen Seite
Director: Fatih Akin
Productora: Anka Film, BKM, Dorje Film, Filmförderung Hamburg, Filmförderungsanstalt (FFA), Kulturelle Filmförderung Schleswig-Holstein, Norddeutscher Rundfunk (NDR) i nordmedia Fonds GmbH
País: Alemanya i Turquia
Any: 2007
Durada: 122'
Guió: Fatih Akin
Fotografia: Rainer Klausman
Música: Shantel
Director artístic: Tamo Kunz i Sirma Bradley
Vestuari: Katin Aschendof
Muntatge: Andrew Bird
Intèrprets: Nurgül Yeşilçay (Ayten Öztürk), Hanna Schygulla (Susanne Staub), Patrycia Ziolkowska (Lotte Staub), Baki Davrak (Nejat Aksu), Tunçel Kurtiz (Ali Aksu), Nursel Köse (Yeter).

Sinopsi: A través d'una sèrie de trobades, relacions i fins i tot morts, les fràgils vides de sis persones es creuen durant els seus viatges emocionals cap al perdó i la reconciliació a Alemanya i Turquia. Nejat no mira amb bons ulls la relació que el seu pare Ali manté amb la prostituta Yeter. Però tot canvia quan descobreix que ella envia diners a Turquia per pagar els estudis universitaris de la seva filla. La inesperada mort de Yeter distancia al fill i al pare. Nejat decideix anar-se’n a Istanbul a buscar a Ayten, la filla de Yeter. Però Ayten, una activista política que fuig de la policia turca, s'ha anat a Alemanya. Allí coneix Lotte, que li ofereix la seva casa, un fet que no agrada a la seva mare Susanne, una dona bastant conservadora. La policia deté a Ayten. La seva petició d'asil polític és denegada i la deporten a Turquia on és empresonada. Lotte es trasllada a Turquia en un intent desesperat per alliberar a Ayten.

Consideracions: Reconeguda amb el premi al millor guió al Festival de Cannes 2007 i als Premis del Cinema Europeu.