Dg. Des 4th, 2022

Pel·lícules internacionals

ANTES QUE EL DIABLO SEPA QUE HAS MUERTO

Before the Devil Knows You're Dead
Director: Sidney Lumet
Productora: Linsefilm, Michael Cerenzie Productions i Unity Productions
País: EUA
Any: 2007
Durada: 123'
Guió: Kelly Masterson
Fotografia: Ron Fortunato
Música: Carter Burwell
Director artístic: Wing Lee
Vestuari: Tina Nigro
Muntatge: Tom Swartwout
Intèrprets: Philip Seymour Hoffman (Andy), Ethan Hawke (Hank), Marisa Tomei (Gina), Albert Finney (Charles), Rosemary Harris (Nanette), Michael Shannon (Dex), Brian F. O'Byrne (Bobby), Amy Ryan (Martha).

Sinopsi: Charles i Nanette Hanson van criar als seus fills tradicionalment. Andy, el més gran, segueix enamorat de la seva bella esposa, Gina, i guanya un molt bon sou en una empresa de comptabilitat. Hank, el petit, estima a la seva filla i està intentant pagar-li els estudis en un dels millors col·legis privats de la ciutat. Però la realitat és ben diferent: Andy s'ha endeutat fins a les celles per a mantenir el seu extravagant estil de vida i la seva carísima drogoaddicció, i encara que s’estima a la seva esposa, el matrimoni està passant una mala ratxa. L'empresa on treballa està sent investigada per hisenda i ben aviat haurà d'asseure's a la banqueta dels declarants. La seva vida s'està desintegrant per moments i està desesperat. Hank també té problemes econòmics: s'està retardant en la manutenció de la seva filla, beu massa i està tenint una aventura… amb la dona del seu germà. Andy concep un pla perfecte amb el qual espera solucionar els problemes d'ambdós… o almenys els econòmics: Hank atracarà la joieria familiar a primera hora del matí quan obri la botiga. L'anciana dependenta mai sabrà qui ha donat el cop. El pare i la mare duran els diners de l’assegurança, ells vendran les joies i tots tan contents. Hank no s'atreveix a donar el cop, així que contracta a un lladregot rondaire, Bobby, al que coneix del bar en el qual passa les hores mortes. Bobby atracarà la botiga mentre Hank espera en el cotxe...

Consideracions: El llegendari i veterà director Sidney Lumet ens ofereix un emocionant thriller de suspens que segueix les penúries de dos germans que intenten acceptar desesperadament les conseqüències del que suposadament anava a ser un cop perfecte.