Dg. Des 4th, 2022

Pel·lícules internacionals

ASTÉRIX EN LOS JUEGOS OLÍMPICOS

Astérix aux Jeux Olympiques
Director: Frédéric Forestier i Thomas Langmann
Productora: Pathé Renn Productions i La Petite Reine, en coproducció amb TF1 Films Productions, TriPictures, Sorolla Films i Novo RPI, amb la participació de Canal+ i Canal+ España, i en associació amb Banque Populaire Images 7, Motion Investment Group i Les Editions Albert René
País: França, Alemanya i Espanya
Any: 2008
Durada: 115'
Guió: Alexandre Charlot, Franck Magnier, Olivier Dazat i Thomas Langmann, segons el còmic de René Goscinny i Albert Uderzo
Fotografia: Thierry Arbogast
Música: Frédéric Talgorn
Vestuari: Madeleine Fontaine
Muntatge: Yannick Kergoat
Intèrprets: Gérard Depardieu (Obèlix), Alain Delon (Juli César), Clovis Cornillac (Astèrix), Benoît Poelvoorde (Brutus), Stéphane Rousseau (Alafòlix), Vanessa Hessler (Princesa Irina), Jérôme Le Banner (Cornedurus), José Garcia (Couverdepus), Franck Dubosc (Assurancetourix), Jean-Pierre Cassel (Panoràmix), Santiago Segura (Docteurmabus).

Sinopsi: En el petit poble dels irreductibles gals no només es persegueix als romans i els senglars, també es persegueix l'amor... Alafòlix, jove guerrer intrèpid i romàntic, està enamorat de la sublim princesa grega Irina. No retrocedint davant cap bogeria, Alafòlix ha gosat desafiar a Brutus, que també competeix pel favor de la princesa. D'aquesta forma els dos competiran en els Jocs Olímpics per la mà de la bella Irina. Astèrix, Obèlix i Alafòlix, carregats de la famosa poció màgica de Panoràmix, competeixen i aniran passant totes les proves per a donar una bona lliçó al César.

Consideracions: Amb un humor burlesc i visualment molt semblat a les aventures hispanes de Mortadel·lo i Filemó, els personatges gals d’Astèrix i Obèlix segueixen acaparant pel·lícula rera pel·lícula, ja sigui en produccions d'animació com en imatge real. Després d’Astérix y Obélix: Misión Cleòpatra (Alain Chabat, 2002), ara ens arriba una altra aventura sorgida de l'obra de René Goscinny i Albert Uderzo, en aquesta ocasió ambientada en uns particulars jocs olímpics. A més de per el seu portentós paquet visual i el seu habitual estil còmic, les últimes adaptacions del famós còmic, destaquen per la capacitat d'atracció interpretativa. Amb l'incondicional Gérard Depardieu com estendard de la nova època asterixiana donant vida al gros i carismàtic Obèlix, destaca el canvi d'actor per al personatge estel·lar d’Astèrix, passant de Christian Clavier a l'actual Clovis Cornillac. Així mateix, el llegendari Alain Delon es converteix en Juli César.