Dt. Set 27th, 2022

Pel·lícules doblades en català

ARTHUR I LA VENJANÇA D'EN MALTAZARD

Arthur et le vangeance de Maltazard


Cinema Català . NET

Director: Luc Besson
Productora: Europa Corp., en coproducció amb TF1 Films Production, Avalanche Productions, Apipoulaï, la participació de Canal + i en associació amb Sofica Europacorp.
País: França
Any: 2009
Durada: 93'
Guió: Luc Besson i Céline Garcia
Fotografia: Thierry Arbogast
Música: Eric Serra
Director artístic: Gilles Boillot
Vestuari: Olivier Bériot
Intèrprets: Freddie Highmore (Arthur), Mia Farrow (Àvia d'Arthur), Ronald Crawford (Archibald), Robert Stanton (Pare d'Arthur), Penny Balfour (Mare d'Arthur), Selena Gomez (Veu de Selenia), Stacy Ferguson (Veu de Replay), Jimmy Fallon (Veu del príncep Betameche), Snoop Dogg (Veu de Max), Will I Am (Veu d'Snow), Logan Miller (Jake), Robert Stanton (Armand), Lou Reed (Veu de l'emperador Maltazard), David Gasman (Veu d'El Rei), Doug Rand (Veu de Betameche).


Sinopsi: Arthur està molt content perquè aquesta nit acaba el dècim cicle de la lluna i, per fi, podrà tornar a la terra dels Minimoys, i retrobar-se amb Selenia.
Però un cop es retroba amb els seus, arriba un missatge de socors de la seva estimada, a la que haurà de rescatar, enfrontant-se a mil i un perills, des de les tropes de Kröb, el nou tirà dels Set Regnes, fins a les rates, les granotes i les aranyes peludes que trobarà en el seu camí.


Consideracions: Aquesta és la segona entrega de la trilogia dels Minimoys -L'Arthur i els Minimoys (2006) és l'anterior- creada pel director parisenc Luc Besson (El gran blau, 1988; Nikita, 1990; El profesional (León), 1994; El cinquè element, 1997; Joana d'Arc, 1999).
En aquesta segona part, Arthur i la venjança d'en Maltazard, -adaptació a la gran pantalla del tercer llibre de la col·lecció d'Arthur i els Minimoys, integrada per quatre títols, un personatge creat per Céline i Patrice Garcia- Mia Farrow i Freddie Highmore repeteixen els personatges del film anterior. Això sí, el gran músic Lou Reed actua com a gran convidat a la cerimònia i presta la seva veu al pervers Maltazard, l'enemic d'Arthur. (Albert Marín)