Dg. Des 4th, 2022

Pel·lícules doblades en català

CARS

Cars


Cinema Català . NET

Director: John Lasseter, amb la co-direcció de Joe Ranft
Productora: Walt Disney Pictures i Pixar Animation Studios
País: EUA
Any: 2006
Durada: 116'
Guió: Dan Fogelman, John Lasseter, Joe Ranft, Kiel Murray, Phil Lorin i Jorgen Klubien, segons una història de John Lasseter, Joe Ranft i Jorgen Klubien
Música: Randy Newman
Muntatge: Ken Schretzmann

Sinopsi: Llamp McQueen és un cotxe de carreres decidit a triomfar a les pistes. L’atzar el duu fins a Radiator Springs, una tranquil·la ciutat a la Ruta 66 on descobrirà que la vida és un viatge i que no tot consisteix a arribar primer a la línia de meta. McQueen ha de creuar el país per a arribar al Campionat de la Copa Piston a Califòrnia per a enfrontar-se a dos veterans professionals. I en el seu camí, coneix als grans personatges del poble entre els quals estan Doc Hudson - un Hornet Hudson de 1951 amb un misteriós passat -, Sally Carrera - un cridaner Porsche de 2002 -, i Mat - una grua oxidada però fiable -. Tots ells l’ajudaran a comprendre que hi ha coses més importants que aconseguir premis, fama i patrocinis.

Consideracions: Magnífica pel·lícula d'animació, de gran originalitat i amb un guió impecable que comfirma la gran inventiva de la Pixar. Entre les veus originals del film, destaquen els noms d'Owen Wilson - el simpàtic protagonista - i, sobre tot, l'encert d'escollir a Paul Newman per donar veu al veterà Doc Hudson - cal recordar que Newman ha estat pilot de carreres -.