Dg. Des 4th, 2022

Pel·lícules doblades en català

BONA VEU, LA

La buena voz


Cinema Català . NET

Director: Antonio Cuadri
Productora: Abra Producciones, Féniz i Manufacturas Audiovisuales
País: Espanya
Any: 2006
Durada: 90'
Guió: Claudio Crespo
Fotografia: Gaizka Bourgeaud Zarandona
Música: Juan Carlos Pérez
Director artístic: Koldo Jones
Muntatge: Mercedes Cantero
Intèrprets: Pilar Velázquez (Rosa), José Luis Gómez (Pepe), Biel Durán (Jordi), Klara Badiola (Begoña Olabarria), Ricard Sales (Mikel), María Luisa Goirigolzarri (Doña Remedios).

Sinopsi: Pepe i Rosa són un matrimoni sense fills marcat per la monotonia i la fredor. La vida transcorre amb normalitat fins que apareix Begoña, una antiga amiga de Rosa que revelarà un secret guardat per gairebé 30 anys i que té a veure amb Jordi, un jove homosexual de vint-i-set anys, fill de Begoña.

Consideracions: Melodrama ambientat a la ciutat biscaïna de Bilbao que esdevé en un film fred i especialment trist, de regust amarg. Antonio Cuadri pretén oferir un mosaic de personatges abocats al fracàs i, per aquest motiu, la seva realització - malgrat que eminentment televisiva - es presenta en forma de plans de tonalitat grisa que ajuden a donar aquesta sensació de fredor i desesperació que viuen els personatges. Entre el repartiment, cal destacar la interpretació de l’actor català Biel Durán, molt convincent com a jove homosexual marcat per la tragèdia personal i pels constants canvis de vida familiar.