Dg. Jun 26th, 2022

L’amor ho és tot

Kenneth Branagh as Hercule Poirot in 20th Century Studios’ DEATH ON THE NILE. Photo courtesy of 20th Century Studios. © 2022 20th Century Studios. All Rights Reserved.

Després de ‘Asesinato en el Orient Express’ (2017), Kenneth Branagh retorna a l’univers d’Agatha Christie ficant-se de nou en la pell del detectiu belga Hèrcules Poirot a ‘Muerte en el Nilo’. La primera sensació és que Kenneth Branagh llueix molt menys que en la seva precedent adaptació de la novel·lística de l’escriptora anglesa. I, després, que tampoc aconsegueix fer oblidar l’encant crepuscular de la popular adaptació cinematogràfica d’aquesta novel·la escrita el 1937, ‘Muerte en el Nilo’, a càrrec de John Guillermin l’any 1978 i amb un repartiment d’actors i actrius insuperable.

Kenneth Branagh as Hercule Poirot in 20th Century Studios’ DEATH ON THE NILE. Photo courtesy of 20th Century Studios. © 2022 20th Century Studios. All Rights Reserved.

Tenim enfront un  feixuc i ensopit relat ambientat en un vaixell de vapor que transita entre diversos llocs turístics d’Egipte amb una adinerada parella que celebra la seva lluna de mel, Linnet Ridgeway (Gal Gadot) i Simon Doyle (Armie Hammer). Aquesta parella d’èxit viatja rodejada d’un selecte grup de convidats, entre els quals, el mateix Poirot (Kenneth Branagh), que es troba al país de vacances. La parella intenta sense sort esquivar l’assetjament de la antiga parella de Simon,  Jacqueline “Jackie” de Bellefort (Emma Mackey), i antiga i estreta amiga de Linnet, abans que Simon la deixés per casar-se per diners amb la rica Linnet.

Gal Gadot as Linnet Ridgeway Doyle in 20th Century Studios’ DEATH ON THE NILE. Photo courtesy of 20th Century Studios. © 2022 20th Century Studios. All Rights Reserved.

Després de l’exuberant tractament cinematogràfic aplicat a la seva multinominada pel·lícula sobre la seva infància ‘Belfast’, Branagh demostra  a ‘Muerte en el Nilo’ una preocupant desídia. Curiosament, el més interessant sembla trobar-se fora de la mateixa trama d’intriga i misteri que acompanya els crims pel Nil. Destaca, precisament, un pròleg en blanc i negre, ambientat a la 1a Guerra Mundial, on se’ns revela a un jove i heroic Hèrcules Poirot, convertit en ferit de guerra i cuidat per una infermera de la qual s’enamora, Katherine (Susanna Fielding).

Gal Gadot as Linnet Ridgeway and Emma Mackey as Jacqueline De Bellefort in 20th Century Studios’ DEATH ON THE NILE, a mystery-thriller directed by Kenneth Branagh based on Agatha Christie’s 1937 novel. Photo courtesy of 20th Century Studios. © 2020 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.

Poirot en sortirà d’aquesta experiència bèl·lica amb una cicatriu a la cara que podrà dissimular gràcies al seu vistós i singular mostatxo. També resulta ben ressenyable l’inici, abans del cas a Egipte que haurà de desentranyar uns anys després, ambientat en un cabaret londinenc, immediatament després que Poirot hagi perdut a la seva estimada Katherine. Una seqüència on la música blues, el ball suggeridor, l’amor, la passió i les emocions creuades hi juguen un rol determinant. I és que, al capdavall, l’amor és la corrent subterrània que ho anegarà tot i el crim només és una més de les seves manifestacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *