Dt. Set 27th, 2022

Després d’un controvertit Premi Donostia a Johnny Depp, el 69è Festival de Sant Sebastià atorgarà també un segon guardó honorífic. L’actriu francesa Marion Cotillard rebrà així un Premi Donostia durant la mateixa cerimònia d’inauguració del Festival el proper divendres dia 17.09.21. Marion Cotillard segurament és l’actriu francesa amb més projecció internacional, treballant indistintament al seu país o al cinema americà. Ha actuat a les ordres dels germans Dardenne, ‘Dos días, una noche’ (2014); Jacques Audiard, ‘De óxido y hueso’ (2012); o Arnaud Desplechin, ‘Los fantasmas de Ismael’ (2017). I també ho ha ha fet a Hollywood en films de Michael Mann, ‘Enemigos públicos’ (2009); Christopher Nolan, ‘Inception/Origen’ (2010); o James Gray, ‘El sueño de Ellis’ (2013).

‘Bigger Than Us’ de Flore Vasseur

Cotillard ha estat la primera actriu francesa en guanyar l’Oscar a millor intèrpret femení pel seu paper d’Édith Piaf a ‘La vie en rose’ (2007, Olivier Dahan) i   ara mateix la tenim a les nostres pantalles en l’agosarat i excèntric musical americà del francès Leos Carax, ‘Annette’. Decidida mediambientalista, l’actriu francesa és la coproductora d’un documental reivindicatiu sobre la joventut compromesa de diferents parts del planeta, ‘Bigger Than Us’ de Flore Vasseur, cinta que es podrà veure en rang de sessió espacial dins del certament donostiarra. La entrega del Premi Donostia en la jornada inaugural precedirà a la projecció de la pel·lícula d’obertura, ‘One Second/Un segundo’ del xinès de Zhang Yimou, film que s’integra en la Secció Oficial a concurs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *