cinema catal� . caT
Notícies anteriors
HIPNTIC MAGATZEM TRONAT

Per fi sestrena a la plataforma Movistar+ lexcelsa i forassenyada cinta de terror en clau dhumor negre "In fabric" del britnic Peter Strickland, la proposta ms arrauxada i estrafolria del 66 Festival Internacional de Cinema de Sant Sebasti del 2018. Aquest plat tan suculent gira al voltant dun vestit vermell assass, espcie dobjecte malfic, que desencadena una ronda de destrucci per all on passa. La trama arranca amb una dona separada que es compra un vestit vermell en uns grans magatzems per a una primera cita, provocant-li tota mena de maldecaps i ferides diverses.

Tenim una primera part espectacular, un film en si mateix, que arriba seguida dun segon bloc ben espaterrant amb un mecnic de rentadores que pren el relleu als soferts possedors daquest vestit maleit. Un film pletric dinspiraci, farcit didees visuals i escenes malaltisses, que gaudeix de moments de pura antologia. Especialment tot el que gira al voltant dels aparadors i les entranyes duns grans magatzems britnics de rebaixes dhivern, amb un cap nosfertic i unes dependentes que semblen serventes draculinianes.

El film de Peter Strickland posseeix una esttica retro combinada amb rampells psicodlics, amb picades dullet sobretot al terror desmesurat i cromtic del giallo. Ens deixa un edifici tan sinistre com captivador en qu es conjuguen capitalisme i consumisme amb elevades dosis de perversi i fetitxisme. Tenim tamb un benaurat sentit de lhumor negre que genera una comicitat dall ms reeixida amb gags dalada. Destaca tamb la bogeria sonora i cinematogrfica, patent de marca dStrickland des de lirritant film Berberien Sound Studio (2012), per que a In fabric arriba al cim de lexcs, la majestuositat i la perfecci.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 266

Una crtica de Joan Millaret Valls

25 de gener de 2021


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small