cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL LABERINT DE LA DESMEMRIA

L’escriptor i dramaturg francs Florian Zeller s’estrena amb nota en el cinema grcies a l’adaptaci del seu propi text, "El padre", que ha comptat amb l’ajuda del clebre director i guionista oscaritzat Christopher Hampton.

El protagonista principal s Anthony (Anthony Hopkins), un home en la vuitantena, morda i autosuficient, refusa a totes les cuidadores que li envia la seva filla, Anne (Olivia Colman), al seu pis londinenc, tot i que al final s’av a acceptar a la jove assistenta Laura (Imogen Poots).

Aquest s el punt de partida d’un relat simple i enrevessat alhora ja que noms s el prembul d’un film que es posa en bona part en el punt de vista del pare. Es tracta d’una persona que percep una realitat dislocada que el subsumeix en un estat d’angoixa i torbaci total. Aquest estat de confusi i desemparament s’assoleix grcies a l’aplicaci d’una idea simple de posada en escena per de gran eficcia dramtica.

Ens referim al desdoblament del personatge de la filla a ulls del pare i que li dona a la narraci un aire paranoic. Aix en una escena casolana, la filla, interpretada per Olivia Colman, soltera i que anuncia que marxar a viure a Pars amb el seu nvio, en un obrir i d’ulls es transmuta en una altre dona, casada i acompanyada del marit, que l’avi percep com intrs. Garbuix no sols de rostres sin tamb de localitzacions ja que sempre confon casa seva amb el pis de la seva filla on en realitat es troba acollit.

Un film sobre el dolor i el sofriment d’una filla desesperada que veu com el pare es trastoca irreversiblement i que no el pot ajudar ms, obrint la possibilitat d’una atenci continuada en una residncia. Un trasbals emocional en tota regla que ens apropa a situacions quotidianes del dia a dia de moltes famlies, prpies i alienes. Enmig d’un repartiment d’actuacions senzillament majscules, Anthony Hopkins du a terme una meravellosa i commovedora interpretaci d’un home gran perdut en el laberint de la demncia i la desmemria.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 286

Una crtica de Joan Millaret Valls

4 de gener de 2021


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small