cinema catal� . caT
Notícies anteriors
ENGOLIT PER LA NIT

Desprs de passar pel 53 Festival de Cinema de Sitges en rang de projecci especial, ladrenaltic thriller No matars del manres David Victori. Victori, a qui Ridley Scott va produir el luxs curtmetratge Zero (2015), es serveix de lactor Mario Casas en un registre inusual per protagonitzar el seu segon llargmetratge desprs de El pacto (2018). Amb aquest ttol tan contundent de ressonncies bbliques, David Victori proposa una situaci extrema per dur el personatge al lmit i posar-lo a prova.

Una nima cndida, Dani (Mario Casas), que viu entregat a cuidar el pare malalat, no sap qu fer amb la seva vida desprs de la mort del progenitor. Un sser encloscat, introvertit, tancat en el seu encapsulament, coneix una estranya noia que li obra les portes del desconegut just el dia que pren la decisi de fer un viatge pel mn, pressionat per la seva germana Laura (Elisabeth Larena).

Lencarregada darrossegar aquest bon jan a les profunditats insondables duna nit boja i violenta s Mila (Milena Smit), la clssica figura de la femme fatale del cinema negre, una dona sensual, tan inestable com perillosa. Ms enll daquesta trama paranoica dun home senzill i bo engolit per la nit, i que ens evoca clssics moderns com Jo, qu noche! (1985, Martin Scorsese), sobresurt tamb el protagonisme de la ciutat, concretament la zona barcelonina de Sant Andreu, mixtura de habitatges i zones industrials.

Un dels trets estilstics caracterstics daquest film s una realitzaci nerviosa, frentica, sovint cmera en m i enganxada al cos del seu protagonista. A No matars, aquest descens a linfern particular de Dani, ve acompanyat duna actuaci amb forta empremta de Mario Casas. Lactor sobresurt en aquesta radiografia noctmbula duna inaudita transformaci personal que fa emergir linesperat costat fosc del protagonista.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de la pellcula

lectures: 349

Una crtica de Joan Millaret Valls

22 d'octubre de 2020


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres